Schematherapie in groepen

verdiepende booster met experientiele technieken

RINO amsterdam | Leidseplein 5 - 2 | AMSTERDAM

Is de cursus vol, reeds gestart of komt de geplande datum niet uit? Laat vrijblijvend weten dat je interesse hebt en krijg automatisch een bericht als de cursus (opnieuw) ingepland wordt.

cursuscode: 975

Interesselijst

Individuele schematherapie is inmiddels een bekende en bewezen effectieve behandelingsvorm van persoonlijkheidsproblematiek. Schematherapie in groepen blijkt minstens zo effectief te zijn. In groepstherapie wordt een schemagerichte benadering gecombineerd met ervaringsgericht leren. De focus ligt op intra- en interpersoonlijke dynamiek.

doelgroep

(GZ-)psychologen, klinisch psychologen, psychotherapeuten en psychiaters die tenminste de 25-uurs basiscursus Schematherapie gevolgd hebben. Ervaring met werken in groepen is gewenst.

doelstelling

Na afloop van deze booster kunnen deelnemers schemagroepstherapie indiceren en een goede inschatting maken wie wel/niet profijt kunnen hebben van deze behandelvorm. Kennis hebben van het verschil tussen inzichtgevend en meer gestructureerde vorm van schemagroepstherapie en het kunnen toepassen van (experientele) technieken in de groep.

inhoud

Theorie en casuïstiek: Indicatiestelling schemagroepstherapie, verschillen in referentiekaders binnen schematherapie en doelgroepen, het diagnostisch proces (waaronder schemalijsten, biografie en casusconceptualisatie), houding en interventies van de therapeuten komen aan bod. De nadruk zal echter liggen op het inzetten van (experientiele) technieken in de groep.

werkwijze

Naast het bespreken van theorie, casuïstiek en indicatiestelling is de werkwijze vooral interactief, zelf ervaren en doen (rollenspellen).

literatuur

De te lezen artikelen worden via onze digitale leeromgeving verstrekt.

NVGP

De cursus is als Modulaire Cursus NVGP erkend als onderdeel van de Opleiding tot Groepstherapeut.

Deel deze cursus:

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten