Psychopathologie bij ouderen

psychiatrische diagnostiek bij ouderen

driedaagse cursus
RINO amsterdam | Leidseplein 5 - | AMSTERDAM

Is de cursus vol, reeds gestart of komt de geplande datum niet uit? Laat vrijblijvend weten dat je interesse hebt en krijg automatisch een bericht als de cursus (opnieuw) ingepland wordt.

cursuscode: 117

Interesselijst

Diagnostiek van psychopathologie bij ouderen is vaak erg complex. Naast psychische klachten is er vaak ook sprake van somatische en sociale problemen. Ook comorbiditeit (bijv. met dementie of een verstandelijke handicap) komt regelmatig voor. Diagnostiek en met name de differentiaal diagnostiek is hier dus van groot belang. In deze cursus worden de hoofdgroepen van psychiatrische stoornissen bij ouderen behandeld. Ook kennis van veelvoorkomende somatiek bij ouderen komt aan bod. Aan de hand van casuïstiek wordt geoefend met (differentiaal) diagnostiek en de behandeling van ouderen wordt kort aangestipt.

doelgroep

Professionals die met ouderen werken of willen gaan werken: psychologen, POH’s-GGZ, SPV'ers, artsen met affiniteit voor de doelgroep ouderen.

Ten behoeve van LOGO-verklaring kunnen psychologen deelnemen aan deze cursus.

doelstelling

Na afloop van deze cursus is de deelnemer bekend met de grote psychiatrische beelden die voorkomen bij ouderen. Men heeft oog voor de specifieke elementen die men mee moet nemen in het proces van (differentiaal) diagnostiek.

inhoud

  • veel voorkomende psychiatrische beelden bij ouderen;
  • diagnostiek en differentiaal diagnostiek;
  • comorbiditeit bij ouderen met psychische problemen;
  • de rol van medicatie bij de diagnostiek;
  • samenwerken met verschillende disciplines in de ouderenzorg;
  • de voorwaarden voor een effectieve behandeling.

aan te schaffen boek

Ouderenpsychiatrie: de praktijk. Het herkennen en Signaleren van psychische en psychiatrische aandoeningen. Auteur: Martin G. Kat. Uitgeverij: BSL (2019)

Deel deze cursus:

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Trefwoorden