RINO amsterdam biedt online onderwijs tot 1 september. Lees meer informatie.

Oplossingsgerichte relatietherapie

Een praktische & effectieve toolkit gebaseerd op het werk van Michelle Weiner-Davis

eendaagse online zomerRINO workshop
1005.20.02
€ 200,-
1 dag van 10.00 - 17.00 uur

ONLINE | Onderwijs | ZOOM

Als cliënten zich melden voor relatietherapie, is de nood vaak groot: hoog oplopende emoties, verwijten over en weer, stille wrok en teleurstelling, onderliggend verdriet, woede en eenzaamheid. Niet zelden staat één van de twee al met één been buiten de relatie en is de gang naar een therapeut het laatste portaal voor een echtscheiding.

snel en effectief omgaan met druk vanuit de cliënt

De therapeut ziet zich vanaf het eerste gesprek geconfronteerd met een forse druk ("deze therapie is onze laatste hoop") en een vaak overweldigende hoeveelheid informatie. Deze druk wordt vergroot doordat er binnen het huidige GGZ-bestel snel en kort gewerkt dient te worden en de behandeling van relatieproblematiek niet meer wordt vergoed. De uitdaging voor de therapeut is om snel en effectief de vinger op de zere plek te leggen en een concreet en hoopvol perspectief op herstel te bieden. Geen eenvoudige opdracht.

doelgroep en doel

Doelgroep: iedereen die (relatie)therapie geeft

Doel van deze workshop is cursisten een gereedschapskist met concrete en effectieve inzichten inzake de aanpak in de relatietherapie mee te geven. De workshop is bedoeld voor iedereen die relatietherapie geeft en de werkvorm is een mix van theorie en (kort) oefenen. Naast inzichten en tips krijgen cursisten na afloop ook een aantal handige hand-outs voor cliënten mee.

inhoud

Deze workshop biedt concrete "tools" en handvatten voor de (relatie)therapeut. Onderwerpen die behandeld worden zijn:

  • het eerste gesprek en vervolggesprekken;
  • werken in oplossingsgerichte taal en termen;
  • effectieve "tools";
  • oplossingsgerichte diagnostiek;
  • huiswerkopdrachten;
  • do's and dont's;
  • relatietherapie met één persoon.

De belangrijkste inzichten en perspectieven van deze workshop komen uit het werk van Michelle Weiner-Davis. Michelle is een oplossingsgerichte therapeut van het eerste uur: in de jaren '80 ontwikkelde zij samen met Steve de Shazer en Insoo Kim Berg de "Solution Focused Brief Therapy, om vervolgens steeds meer haar eigen weg te gaan en een geheel eigen vorm van Oplossingsgerichte Relatietherapie te ontwikkelen. Inmiddels heeft zij vele boeken op haar naam staan, is zij in Amerika een veelgevraagd spreekster bij talkshows en heeft ze een uitgebreide en succesvolle internet community opgezet waarin o.b.v. coaches (oud)cliënten elkaar ondersteunen en helpen.

Geheel in de stijl van Michelle Weiner zullen wij ons niet beperken tot uitsluitend oplossingsgerichte elementen, maar werken wij met het motto "do whatever works". Dit betekent dat in deze workshop ook elementen uit andere therapievormen aan bod zullen komen.

Accreditaties

Landelijke Vereniging POH-GGZtoegekend6 punten

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Dhr. drs. M.P.M. Crouzen (Mark) - docenten - 469332290

Mark Crouzen is klinisch psycholoog/psychotherapeut, momenteel werkzaam bij het Diakonessenhuis te Utrecht en in eigen praktijk voor oplossingsgerichte therapie, training en coaching.

Lees verder
Mw. drs. C.J. Dijkstra Ba (Caroline) - docenten - 1864005400

Caroline Dijkstra is 1e lijns/GZ psycholoog en systeemtherapeut en heeft een eigen praktijk in Schiedam. Voor meer informatie: www.carolinedijkstra.nl

Lees verder

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Contact