Nieuwe corona-maatregelen vanaf 25 september. Lees meer informatie.

Oplossingsgerichte interventies bij relatieproblemen

Een praktische en effectieve training gebaseerd op het werk van Michelle Weiner-Davis

eendaagse nazomerrRINO workshop
1005.21.02
€ 220,-

Inclusief lunch

.
Maandag van 10.00 - 17.00 uur

Onderwijslocatie | Offline of online | RINO AMSTERDAM OF ZOOM

Iedereen die therapie, coaching of begeleiding geeft komt menigmaal in aanraking met relatieproblemen. Dit hoeft niet de aanmeldingsproblematiek te zijn, maar niet zelden blijkt bij een beetje doorvragen dat het niet soepel lopen van de relatie een rol speelt. De interventies zijn erop gericht om de eerste problematiek te signaleren en om te buigen naar een meer wenselijk verloop in de relatie. Hiermee kan enerzijds veel forsere problematiek voorkomen worden en anderzijds een stevige “boost” gegeven worden aan het levensgeluk en welzijn van onze cliënten.

De belangrijkste inzichten en perspectieven van deze workshop komen uit het werk van Michelle Weiner-Davis. Michelle is een oplossingsgerichte therapeut van het eerste uur. ¬Geheel in de stijl van Michelle Weiner zullen wij ons niet beperken tot uitsluitend oplossingsgerichte elementen, maar werken wij met haar motto "do whatever works". Dit betekent dat in deze workshop ook elementen uit andere therapievormen aan bod zullen komen.

doelgroep

Hulpverleners die in hun werk cliënten tegenkomen met relatieproblemen zoals: psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, maatschappelijk werkers, POH-GGZ, SPV.

doelstelling

Na afloop van de workshop heb je interventies geleerd om snel en effectief de vinger op de zere plek in de relatie te leggen en een concreet en hoopvol perspectief op verbetering te bieden. Of hierbij twee mensen in de kamer zitten of een maakt in essentie niet uit. De focus is: wat kan IK doen om in mijn relatie meer te krijgen wat ik nodig heb. Het leidende motto is: andere input levert andere output. De werkvorm is een mix van theorie en oefenen.

inhoud

Deze workshop biedt inzichten en concrete tools voor de therapeut. Onderwerpen die behandeld worden zijn:

  • relatietherapie met één persoon;
  • diagnostiek bij relatieproblemen;
  • werken met oplossingsgerichte interventies;
  • effectieve interventies voor een relatie-“boast”;
  • huiswerkopdrachten voor cliënten;
  • do's and dont's.

Nazomeren

Bekijk het volledige Nazomer aanbod

Accreditaties

Landelijke Vereniging POH-GGZtoegekend6 punten

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Dhr. drs. M.P.M. Crouzen (Mark) - docenten - 738043514

Mark Crouzen is klinisch psycholoog/psychotherapeut, momenteel werkzaam bij het Diakonessenhuis te Utrecht en in eigen praktijk voor oplossingsgerichte therapie, training en coaching.

Lees verder
Mw. drs. C.J. Dijkstra Ba (Caroline) - docenten - 1887452174

Caroline Dijkstra is 1e lijns/GZ psycholoog en systeemtherapeut en heeft een eigen praktijk in Schiedam. Voor meer informatie: www.carolinedijkstra.nl

Lees verder

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Contact