Omgaan met Psychopathologie

herkennen van en omgang met verschillende stoornissen

e-learning en eendaagse training
621.19.01
Nader te bepalen
€ 245,-

inclusief lunches, literatuur en e-learning module

.
1 dag van 9.00 - 16.00 uur.
De RINO-Arkin-academie kan trainingen incompany verzorgen in de regio Amsterdam, Hilversum, Utrecht, Amersfoort. Is uw organisatie in een andere regio gevestigd of bent u op zoek naar een incompany training over een vergelijkbaar thema, stuur dan een email aan tristan@rino.nl voor informatie over een training afgestemd op uw wensen.
Nog enkele plaatsen beschikbaar.

Arkin Training & Ontwikkeling | Klaprozenweg 111 | AMSTERDAM

Heb je in je opleiding als hulpverlener weinig geleerd over de DSM? Wil je weten wat de belangrijkste kenmerken zijn van de verschillende stoornissen, wat een GAF-score inhoudt of wat een cluster B stoornis is? In deze training leer je over de indeling, de mogelijkheden en de beperkingen van de DSM. De training biedt een overzicht van psychiatrische stoornissen en je krijgt tips voor de herkenning en omgang. Deelnemers oefenen communicatieve vaardigheden om behendig om te kunnen gaan met cliënten met bepaalde stoornissen. De training wordt aangeboden in de vorm van ‘blended learning’. Voorafgaand aan de training wordt een e-learning module gevolgd.

In deze training leert men over de opbouw, de mogelijkheden en de beperkingen van de DSM. De training biedt een overzicht van verschillende psychiatrische stoornissen en basistips voor de herkenning en omgang. Deelnemers oefenen communicatieve vaardigheden om behendig om te kunnen gaan met cliënten met bepaalde stoornissen, bijvoorbeeld persoonlijkheidsstoornis en stemmingsstoornis. Met behulp van filmfragmenten wordt geoefend in het herkennen van verschillende stoornissen. De training wordt aangeboden in de vorm van ‘blended learning’. Dat wil zeggen dat voorafgaand aan de training een e-learning module gevolgd wordt.

doelgroep

De training is bedoeld voor hulpverleners die werkzaam zijn in de chronische psychiatrie of verslavingszorg. De training is bij uitstek gericht op hulpverleners die in hun vooropleiding geen of weinig kennis hebben opgedaan over psychopathologie, en hulpverleners die hun kennis willen opfrissen.

doelstelling

Na afloop van de training weten de deelnemers hoe de DSM is opgebouwd en wat de beperkingen en mogelijkheden van het systeem zijn. Zij kennen de belangrijkste kenmerken van psychotische stoornissen, stemmingsstoornissen, angststoornissen, stoornissen in het middelengebruik en persoonlijkheidsstoornissen en kunnen deze van elkaar onderscheiden. Ze hebben een aantal tips gekregen voor de omgang met cliënten met verschillende stoornissen en hebben geoefend met omgangsvaardigheden.

inhoud

De volgende kernpunten komen aan bod:

  • DSM: opbouw, mogelijkheden en beperkingen;
  • kenmerken van de belangrijkste stoornissen en herkenning daarvan (met behulp van filmfragmenten);
  • brainstormen over tips in de omgang met elke stoornis;
  • oefeningen in de omgang met bepaalde stoornissen (met name stemmingsstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen).

werkwijze

Theorie wordt afgewisseld met beeldmateriaal, live-demonstraties en oefeningen. De stof wordt interactief gepresenteerd. De docenten stemmen zoveel mogelijk af op de behoefte en het kennisniveau van de groep.

aanmelding

U kunt zich online aanmelden via de knop INSCHRIJVEN rechts bovenaan deze pagina.
Bent u medewerker van Arkin dan kunt u direct doorklikken naar Mijn Leerportaal van Arkin en u daar aanmelden.

e-learning

Voorafgaand aan de cursus moet een e-learning module gevolgd worden. Uit ervaring blijkt dat deelnemers hieraan gemiddeld drie uur besteden.

LEDD

De RINO-Arkin academie biedt in samenwerking met het Landelijk expertise- en implementatiecentrum dubbele diagnose (LEDD) verschillende cursussen aan: LEDDcursussen.

RINO-Arkin academie

De grootste GGZ-aanbieder en het grootste nascholings- en opleidingsinstituut voor de GGZ in Amsterdam hebben de handen ineen geslagen op het gebied van scholing rondom chronische psychiatrie.

Lees meer op www.rino-arkin-academie.nl

Accreditaties

Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgendentoegekend6 punten

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Dhr. drs. S.L.A. Kosterman (Sjoerd) - docenten - 2000594603

Sjoerd Kosterman is cognitief gedragstherapeut gespecialiseerd in de behandeling van angststoornissen, werkzaam bij Arkin.

Lees verder

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Contact