Vanaf 23 augustus weer offline onderwijs. Lees meer informatie.

Misofonie

Als je ernstige last hebt van menselijke geluiden

eendaagse online cursus
1140.21.02
€ 260,-
Een dag van 9.30 tot 16.30 uur.

Online | Onderwijs | ZOOM

Enkele jaren geleden werd een aantal patiënten met een opvallende obsessie met geluiden verwezen naar het Amsterdam UMC, locatie AMC. Dit resulteerde in een wetenschappelijke interesse in deze nieuwe aandoening, die “misofonie” wordt genoemd. Personen met misofonie ervaren boosheid en walging wanneer ze worden geconfronteerd met specifieke stimuli, zoals anderen horen eten, ademen of tikken. Samen eten, of werken in een kantoortuin is een beproeving.

De afgelopen 8 jaar is het Amsterdam UMC uitgegroeid tot een expertise centrum met meer dan 1500 misofonie verwijzingen en ruim 150 uitgevoerde groepsbehandelingen bij volwassenen en kinderen. Uniek in de wereld.
Onlangs heeft het behandelteam de Ig Nobelprijs uitgereikt gekregen in het kader van hun resultaten.

De drie docenten van deze cursus werken met deze doelgroep bij het AMC vanuit de functie psychiater, klinisch psycholoog en PMT-er. Vanuit hun kennis en ervaring zullen zij tijdens deze cursusdag veel informatie geven over misofonie en is er ook gelegenheid om te oefenen met door hun aangereikte interventies.

doelgroep

(GZ)Psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, gedragstherapeuten, orthopedagogen, vaktherapeuten, POH-GGZ, SPV.

doelstelling

Na afloop van deze cursusdag weet de cursist wat misofonie is en hoe de diagnose kan worden gesteld. Daarnaast heeft men kennis gemaakt met verschillende interventies en heeft hier ook mee kunnen oefenen.

inhoud

  • Wat is misofonie en hoe herken je het?:
  • Hoe stel je de diagnose misofonie:
  • Welke interventies zijn er?;
  • Wat kan je zelf doen en wanneer verwijs je door?;
  • Oefenen met interventies.

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Nienke Vulink is psychiater op de afdeling Psychiatrie in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. In 2009 rondde ze haar proefschrift af over de neurobiologie en behandeling van de obsessieve-compulsieve stoornis.

Lees verder

Marthe van der Pol is Klinisch psycholoog, VGCT supervisor en Praktijkopleider. Ze werkt bij Amsterdam UMC.

Lees verder

Simone Slaghekke is psychomotorisch therapeut.

Lees verder

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Contact