Mentaliseren bij borderline problematiek

inleiding basisprincipes MBT

alléén incompany aan te vragen
373.19.01
Continue
€ 0,-

inclusief lunch

.
ALLEEN INCOMPANY AAN TE VRAGEN. Voor informatie kunt u mailen naar tristanvellekoop@rino.nl
De RINO-Arkin-academie kan deze training incompany verzorgen in de regio Amsterdam, Hilversum, Utrecht, Amersfoort. Is uw organisatie in een andere regio gevestigd of bent u op zoek naar een incompany cursus over een vergelijkbaar thema, stuur dan een email aan tristan@rino.nl voor informatie over een cursus afgestemd op uw wensen.

Arkin Training & Ontwikkeling | Klaprozenweg 111 | AMSTERDAM

Op deze cursus kan men alleen intekenen wanneer men de introductie-cursus borderline problematiek heeft gevolgd. Cliënten met borderline-problematiek zijn niet goed in staat om te ‘mentaliseren’. Mentalisation Based Treatment (MBT) is een behandelmethode die inmiddels zeer gangbaar is. De uitgangspunten van MBT zijn ook goed bruikbaar bij sociaal psychiatrische begeleidingen.
In deze training maakt men kennis met de theorie en werkwijze van MBT. Deze worden vertaald naar de praktijk van de sociaal psychiatrische begeleiding. Met behulp van rollenspel met een trainingsacteur wordt ingegaan op de attitude die bij MBT past. Aan de hand van concrete praktijksituaties wordt geoefend met gesprekstechnische interventies.

doelgroep

De training is bedoeld voor hulpverleners die werkzaam zijn in de psychiatrie en/of verslavingszorg. Zij hebben te maken met cliënten met borderline problematiek of met trekken daarvan en willen verder kennis maken met de principes en werkwijze van MBT.

doelstelling

Na afloop van de training weten de deelnemers wat mentaliseren is. Zij zijn in staat om in de context van hun eigen werksituatie het mentaliseren te bevorderen bij cliënten met bordelineproblematiek.

inhoud

  • wat is mentaliseren en waarom doen we het?
  • wat is de therapeutische houding?
  • hoe herken je wanneer de cliënt onvoldoende mentaliseert?
  • wat zijn de interventie-principes en wat is het interventie-spectrum?
  • wat kun je doen om mentaliseren te bevorderen?
  • oefenen met trainingsacteur.

programma

In het eerste dagdeel ligt het accent op theorie, afgewisseld met praktische voorbeelden en kleine oefeningen. In het tweede dagdeel wordt samen met een trainingsacteur geoefend met vaardigheden.

NPI

Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met het NPI, specialist in persoonlijkheidsproblematiek

aanmelden

U kunt zich online aanmelden via de knop INSCHRIJVEN rechts bovenaan deze pagina. Bent u medewerker van Arkin dan kunt u direct doorklikken naar ##Mijn Leerportaal van Arkin->https://mijnleerportaal.arkin.nl/EduWeb/ en u daar aanmelden.

NPI

Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met het NPI, specialist in persoonlijkheidsproblematiek

RINO Arkin academie

De grootste GGZ-aanbieder en het grootste nascholings- en opleidingsinstituut voor de GGZ in Amsterdam hebben de handen ineen geslagen op het gebied van scholing rondom chronische psychiatrie.

Lees meer op www.rino-arkin-academie.nl

Accreditaties

Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgendentoegekend6 uren
Registerpleinin aanvraag? punten

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Dhr. drs. N.A.M. Perquin (Niek) - docenten - 922741011

Niek Perquin is klinisch psycholoog, psychotherapeut en systeemtherapeut. Hij is werkzaam als Hoofdopleider van de GZ-opleidingen Ouderen en Kinder & Jeugd bij de PDO in Amsterdam. Hij is supervisor bij de VcGP en leersupervisor bij de NVP. Niek Perquin is verbonden aan verschillende BIG-opleidingen als docent en geeft diverse nascholingscursussen, onder andere ‘omgaan met persoonlijkheidsstoornissen, ‘interculturele competenties’, ‘oplossingsgericht werken’ en ’supervisie geven’.
Daarnaast heeft hij een eigen (opleidings) praktijk

Lees verder

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Contact