Listening Post: reflecteren op de samenleving

de buitenwereld van binnenuit

307.20.01
€ 0,-
1 vrijdag van 19.00 - 21.30 uur.

ONLINE | Onderwijs | ZOOM

In een Listening Post onderzoeken de deelnemers hun rol als burger en krijgen ze inzicht in de wijze waarop gebeurtenissen in de samenleving invloed hebben op hun eigen denken en handelen. Hoe ervaren wij de samenleving waarin we leven, wat doen recente en eerdere gebeurtenissen met ons als burger en hoe houdt dit ons bezig? Wat doen wij eigenlijk zelf met de samenleving?

Listening Post

Een Listening Post biedt gelegenheid stil te staan bij de actuele state of mind van de samenleving. Door te luisteren naar individuele concrete ervaringen met en gedachten, gevoelens en associaties over de samenleving, kan meer zicht ontstaan op bewuste en onbewuste dynamieken in de samenleving op dit moment en hoe we ons daartoe verhouden.

doelgroep

Een Listening Post is een waardevolle ervaring gebleken voor mensen uit allerlei verschillende professies en levensfasen. Zij ontmoeten elkaar als burger en niet in hun professionele rol. Iedereen is welkom. Er is geen bepaalde ervaring, voorkennis of status nodig of gewenst.

methode

De Listening Post werkt volgens een beproefde methode. Sinds de jaren zeventig worden in diverse landen Listening Posts gehouden. Jaarlijks wordt het in ongeveer veertig landen georganiseerd. Lees de Verslagen van deze bijeenkomsten.

De Listening Post wordt in Nederland al vele jaren georganiseerd door RINO amsterdam, USBO en EC O&P van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

begeleiders

  • Martha Mens, psycholoog, senior organisatieadviseur EC O&P, lid kernstaf executive programma Coaching en Consulting in Context, USBO.
  • Martijn van der Spek, universitair docent, senior consultant, programmaleider executive programma Coaching en Consulting in Context, USBO.

gratis toegang

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wel graag vooraf aanmelden via inschrijving.

programma

  • 19.00 – 20.15 Delen van ervaringen in/met de samenleving
  • 20.15 – 20.45 Identificeren van onderliggende thema’s
  • 20.45 – 21.30 Uitwisselen hypotheses, analyse en reflectie

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Martijn van der Spek werkt als universitair docent, senior consultant, programmaleider bij USBO en is associate bij OPUS.

Lees verder

Martha Mens is psycholoog en psychodynamisch counsellor.

Lees verder

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Trefwoorden

Contact