Ons onderwijs is voornamelijk online. Lees meer informatie.

Jongeren in coronatijd

Wat hebben we geleerd en hoe gaan we verder?

Online ZomerRINO van een halve dag
1147.21.01
€ 100,-
Dinsdag van 10.00 tot 13.00 uur

Online | Onderwijs | ZOOM

‘Ik kón het gewoon niet meer, wéér een online les!’
‘Ik hoorde van anderen dat ze depressief waren, ik was zo bang dat ik dat ook werd! En mensen zijn gestresst’.
‘Ik had altijd mijn microfoon en camera uit tijdens de lessen, ik schaamde me voor ons huis en al het lawaai.’
‘Ik vind het wel fijn zo, met die online lessen. Ik zou wel willen dat het zo blijft’

doelgroep

Orthopedagogen, psychologen, artsen, POH-GGZ, coaches, maatschappelijk werkers, medewerkers JGZ, ondersteuning coördinatoren in het onderwijs.

inhoud

  • Overzicht van onderzoek naar de effecten van corona op het welbevinden van jongeren (12-18 jaar) en hun gezinnen. Aandacht voor verschillen tussen (groepen) jongeren als het gaat om ervaren stress, stemming, motivatie, gevoel van competentie, sociale contacten etc. Resultaten uit onderzoek worden gekoppeld aan eigen ervaringen in het veld.
  • Aandacht voor welbevinden op school vóór en na de zomervakantie, gekoppeld aan het programma ‘Je Brein de Baas’ (NCJ/GGD Ru). Terugblik en vooruitblik: wat hebben we geleerd? Hoe kunnen jeugdhulp, jeugdgezondheidszorg en onderwijs goed op elkaar aansluiten? Wat is er in de toekomst nodig?
  • Aandacht voor welbevinden op school na de zomervakantie, gekoppeld aan ons eigen werkveld en onze eigen rol daarin. Gericht op het bespreekbaar maken van mentaal welzijn met jongeren, uitbreiden van gespreksvaardigheden en het ondersteunen van ouders en scholen.

werkwijze

Afwisseling van theorie en praktijk: presentatie van onderzoeksgegevens en landelijke ervaringen, veel praktijkvoorbeelden, reflectie op eigen ervaringen en uitwisseling van ervaringen, praktische oefeningen in gespreksvoering.

ZomerRINO

Bekijk het volledige ZomerRINO aanbod

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Liesbeth Meuwissen is Arts Maatschappij en Gezondheid profiel jeugdarts en epidemioloog, werkzaam bij GGD regio Utrecht.

Lees verder

dr. Hanneke Visser - van Balen is Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP en werkzaam in het voortgezet onderwijs. Ze heeft in Rotterdam en Utrecht gewerkt op verschillende scholen voor VMBO, HAVO en VWO.

Lees verder

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Contact