Online onderwijs tot 1 september. Na de zomervakantie een optimale mix van online en offline. Lees meer informatie.

Introductie in het werken vanuit het lichaam in psychotherapie

een theoretische en praktische kennismaking

eendaagse cursus
678.20.01
€ 175,-

Inclusief lunch.

.
1 vrijdag van 10.00 - 17.00 uur.
Nog enkele plaatsen beschikbaar.

RINO amsterdam | Leidseplein 5 | Amsterdam

In deze introductieworkshop maak je kennis met het werken in de psychotherapie vanuit lijfelijke signalen, zogezegd ‘bottom-up’: het lichaam heeft de informatie over wat er nodig is en waar blokkades zitten. Deze informatie bestaat uit lichamelijke energie die in (inter)actie wordt gebracht door een proces van lichamelijke accommodatie, waardoor de (psychologische) betekenis zich onthult.

Deze wijze van werken is de afgelopen decennia ontwikkeld door het echtpaar Pesso-Boyden, die ooit begonnen als danspedagogen, maar geleidelijk de therapeutische kracht van de door hen ontwikkelde oefeningen en therapeutische interventies vormgaven in een psychotherapeutische methodiek, Pesso-Boyden System Psychomotor (PBSP).

Recent neurobiologisch onderzoek ondersteunt hun eerdere, intuitieve (of lijfelijke) bevindingen en de waarde van het door hen ontworpen ontwikkelingsmodel: PBSP-procedures als ‘microtracking’ helpen de client om toe te werken naar accomodatie met ideaalfiguren, wat leidt tot nieuwe symbolische herinneringen, opgeslagen in het geheugen op het juiste ontwikkelingsniveau.
Werken met rescripting of ideale ouders is inmiddels door veel therapeutische stromingen omarmd en overgenomen.

doelgroep

Professionals die willen kennismaken met deze methodiek.

inhoud workshop

In deze workshop maak je kennis met deze wijze van werken door zelf de oefeningen te ervaren en een of twee therapeutische sessies (‘structures’) mee te maken. Aan de hand van de ervaringen worden het ontwikkelingsmodel en de belangrijkste therapeutische interventies toegelicht.

opleiding

Bij RINO Amsterdam wordt in het najaar de eerste opleidingsmodule van 6 dagen aangeboden in deze methodiek. 3 modules leiden samen tot de volledige opleiding tot Pesso-therapeut (24 dagen totaal)

Accreditaties

Herkwalificatie Klinisch Psycholoogin aanvraag3 uren
Kwaliteitsregister Psychotherapietoegekend6 punten
Register Vaktherapietoegekend6 punten

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Dhr. drs. A.A.D. van Buuren (Arnoud) - docenten - 1114591419

Arnoud van Buuren is arts en psychotherapeut.

Lees verder

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Contact