Nieuwe corona-maatregelen vanaf 25 september. Lees meer informatie.

Humor en zorg

nazomerRINO workshop van een dagdeel
1146.21.02
€ 85,-
Vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur

Onderwijslocatie | Offline of online | RINO AMSTERDAM OF ZOOM

In deze workshop word je je bewust van de rol van humor en lachen in je leven, werk (met name de zorg) en de samenleving. Je brengt je eigen smaak in kaart, leert in welke humorstijlen je sterk bent en hoe je dit kunt inzetten in je team. Tijdens deze workshop gaan we niet alleen veel plezier maken met elkaar, maar we gaan ook serieus praten over waarom humor en lachen een belangrijke functie kunnen hebben.

doelgroep

Mensen die in de zorg of op het snijvlak van zorg en onderwijs werkzaam zijn: psychologen, orthopedagogen, artsen, POH-GGZ, coaches, maatschappelijk werkers, medewerkers JGZ, ondersteuningscoordinatoren in het onderwijs.

inhoud

  • Quiz open deuren en valkuilen;
  • lachen, humor en gezondheid;
  • humor in smaken en soorten;
  • humor en tragedie;
  • humor bedenken;
  • humorstijlen.

werkwijze

Vooraf wordt deelnemers gevraagd een humorstijlenvragenlijst in te vullen die tijdens de workshop wordt besproken. Ook wordt mensen gevraagd grappige voorvallen, voorwerpen of mediafragmenten mee te brengen om te delen met anderen. Afwisselend worden deelnemers aan het werk gezet om na te denken over hun verhouding tot humor en lachen (onder andere met Mentimeter), waarmee een bijdrage wordt geleverd aan een meer bewuste waarneming en toepassing van dit wonderlijke en zo menselijke fenomeen.

Theoretische en empirische bevindingen wisselen de praktische en plezierige oefeningen af. Zo wordt stilgestaan bij de Broaden & build theorie, bij de copingtheorie en bij de consequenties van het gebruik van verschillende humorstijlen.

Nazomeren

Bekijk het volledige Nazomer aanbod

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Dr. Sibe Doosje is verbonden aan de afdeling Klinische Psychologie aan de Universiteit Utrecht en eigenaar van het Humorlab.

Lees verder

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Contact