Hoe krijg je je werkomgeving warm voor het IMH gedachtengoed?

3 vrijdagen en 2 aansluitende zaterdagen van 09.30 - 16.30 uur
Startdata
-
1446.23.01
€ 1.350,00
Data en accreditaties
Data
Vrijdag 10 november 2023 van 09:30 tot 16:30
Vrijdag 08 december 2023 van 09:30 tot 16:30
Zaterdag 09 december 2023 van 09:30 tot 16:30
Vrijdag 19 januari 2024 van 09:30 tot 16:30
Zaterdag 20 januari 2024 van 09:30 tot 16:30
Accreditaties
DAIMH - Dutch Association for Infant Mental Health in aanvraag -
NIP K&J - Kinder- en Jeugdpsycholoog in aanvraag -
NVO SKJ - (Ortho)pedagoog in aanvraag -
RINO Amsterdam

Is de cursus vol, reeds gestart of komt de geplande datum niet uit? Laat vrijblijvend weten dat je interesse hebt en krijg automatisch een bericht als de cursus (opnieuw) ingepland wordt.

Interesselijst

Ben jij IMH-specialist of -consulent en kan je handvatten gebruiken om jouw kennis en enthousiasme over Infant Mental Health te verspreiden binnen jouw organisatie?

Binnen deze vijf daagse cursus leer je op een reflectieve manier kennis over te dragen binnen jouw dagelijkse praktijk. Afhankelijk van je achtergrond en wensen kan je tijdens deze cursus werken aan:

  • hoe je het reflecteren binnen je team bevordert;
  • hoe je basiszorgverleners op de 0de en 1e lijn (kinderdagverblijven, kleuterscholen, verpleegkundigen, huisartspraktijken), mee neemt in het IMH-gedachtegoed?
  • hoe je IMH-kennis  door geeft aan basiszorgverleners op 0° en 1° lijn wanneer dit tot je takenpakket hoort;
  • hoe je aan de gemeente duidelijk kan maken wat IMH inhoudt en wat het belang is van deze multi- en transdiciplinaire visie voor professionals die werken met jonge kinderen en hun ouders.

doelgroep
IMH-specialisten en IMH-consulenten die een centrale functie hebben in het uitdragen van de IMH-visie binnen de organisatie. Aan de hand van ingestuurde motivatiebrieven wordt een selectie gemaakt wie kan deelnemen aan de betreffende uitvoering. Naast aanmelding via de website dus graag een motivatiebrief mailen naar jeriansevering@rino.nl.

doelstelling:
Na deze cursus kun je op een meer reflectieve manier je IMH-kennis en kunde uitdragen rondom casuïstiek en/of beleid. Je kan een opleidingsaabod uitwerken dat aansluit bij de voorkennis, noden en verwachtingen van een doelgroep. Na afloop van deze cursus als ervaren IMH specialist of IMH-consulent meedenken over casuïstiek en vragen omtrent jonge kinderen en ouders, op een manier die het reflecteren in een team bevordert. Je leert hoe je je kennis op een wetenschappelijk correcte manier enthousiast kan overbrengen.

werkwijze:
Er wordt kennis aangereikt over 'kennis doorgeven', zodat de deelnemer zijn of haar theoretische en praktische kennis effectief kan inzetten. Binnen een kleine groep van maximaal 12 IMH-specialisten en -consulenten oefen je met je eigen doel.  Er wordt vooral veelgeoefend met het zelf actief voorbereiden, uitwerken en inbrengen van eigen vragen, casussen en didactisch materiaal,