Herstelondersteunend werken in teams

samen werken aan herstel

e-learning en eendaagse training, alléén incompany aan te vragen
358.16.01

Cursus wordt gepland in Winter 2019

€ 0,-
e-learning en eendaagse training Deze cursus kan enkel incompany aangevraagd worden. Voor het aanvragen van informatie of een offerte kunt u mailen naar tristanvellekoop@rino.nl
De RINO-Arkin-academie kan deze training incompany verzorgen in de regio Amsterdam, Hilversum, Utrecht, Amersfoort. Is uw organisatie in een andere regio gevestigd of bent u op zoek naar een incompany cursus over een vergelijkbaar thema, stuur dan een email aan tristan@rino.nl voor informatie over een cursus afgestemd op uw wensen.

Arkin Training & Ontwikkeling | Klaprozenweg 111 | AMSTERDAM

De inzet van ervaringsdeskundigheid wint steeds meer terrein binnen de GGZ, maatschappelijke opvang en verslavingszorg. In deze training wordt ingegaan op begrippen als ervaring, ervaringsdeskundigheid, herstel en kwaliteit van leven. Hoe kun je ervaring als aanvullende kennisbron inzetten?
Ervaringswerkers kunnen vanuit hun eigen herstelervaring het team scherp houden op een optimale bejegening van cliënten. Ze kunnen een brug slaan naar cliënten en daarbij ook fungeren als rolmodel. De training gaat in op de mogelijke impact van een ervaringswerker voor een hulpverlenersteam en voor cliënten, evenals de mogelijke rollen en taken die een ervaringswerker kan hebben. Aan de hand van een reflectie op eigen herstelervaringen worden de deelnemers zich bewust van de mogelijkheden om deze te benutten in de hulpverlening.

doelgroep

De training is bedoeld voor hulpverleners die werkzaam zijn in de chronische psychiatrie of verslavingszorg, die kennis willen maken met, of bewuster gebruik willen maken van de mogelijkheden van ervaringswerkers in een team.

doelstelling

Kunnen duiden van begrippen als ervaring, ervaringsdeskundigheid, herstel en ervaringswerkers
Verkrijgen van kennis van de herstelvisie en de rol van de ervaringswerker daarbinnen
Bewust worden van het doel van de inzet van ervaringswerkers en mogelijke rollen en taken die ervaringswerkers kunnen hebben
Bewust worden van eigen herstelervaringen

inhoud

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

begrippenkader en herstelvisie;
rol van de ervaringswerker binnen de herstelvisie en hoe dit toe te passen in de hulpverlening;
herstelverhaal van de ervaringswerker;
omgaan met eigen herstel (deelnemers);
doelen, kansen en valkuilen van het werken met ervaringswerker.

werkwijze

De training bestaat uit één dagdeel. De ervaringswerkende trainer zet zijn eigen verhaal in om met de deelnemers in gesprek te raken. Middels oefeningen komen de deelnemers tot reflectie op eigen herstel-ervaringen. Tevens wordt een discussie op gang gebracht aan de hand van prikkelende stellingen m.b.t. de herstelvisie en de inzetbaarheid van de ervaringswerker. Dit helpt de deelnemers vanuit verschillende gezichtspunten te kijken en hun mening te vormen t.a.v. de mogelijkheden tot inzet van ervaringswerkers in hun team.

De training wordt gegeven door twee van de hiernaast genoemde docenten.

aanmelden

U kunt zich online aanmelden via de knop INSCHRIJVEN rechts bovenaan deze pagina.
Bent u medewerker van Arkin dan kunt u direct doorklikken naar Mijn Leerportaal van Arkin en u daar aanmelden.

RINO-Arkin academie

De grootste GGZ-aanbieder en het grootste nascholings- en opleidingsinstituut voor de GGZ in Amsterdam hebben de handen ineen geslagen op het gebied van scholing rondom chronische psychiatrie.

Lees meer op www.rino-arkin-academie.nl

LEDD

De RINO-Arkin academie biedt in samenwerking met het Landelijk expertise- en implementatiecentrum dubbele diagnose (LEDD) verschillende cursussen aan: LEDDcursussen.

Accreditaties

Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgendenin aanvraag3 punten

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Rob Smit is werkzaam als maatschappelijk werker en teamcoordinator bij Mentrum.

Lees verder

Deze opleiding incompany volgen meer weten

Contact