Gedragstherapie en cognitieve therapie: verdieping bij volwassenen

70-uur verdieping VCGt - onderdeel GZ opleiding

1055.19.02
€ 2.750,-
Data voor 2020 volgen !

RINO amsterdam | Leidseplein 5 | Amsterdam

Deze cursus is reeds gestart. Er zijn nog andere data beschikbaar waarvoor inschrijven wel mogelijk is.

Overige startdata
01 Nov 2019

De cursus vormt samen met een inleidende cursus van 30 uur de volledige basiscursus CGt (100 uur), geaccrediteerd door de VGCt. De basiscursus CGt vormt een van de te behalen de onderdelen van de BIG-opleiding tot GZ-psycholoog.

In deze praktische cursus cognitieve- en gedragstherapie maken de deelnemers kennis met de gedragstherapeutische manier van denken en doen. Centraal in de cursus staat de systematische, op leertheorie gefundeerde, analyse van klachten en probleemgedrag en het ontwerpen van daarop aansluitende behandelplannen.

Deze cursus vormt samen met een inleidende cursus van 30 uur de volledige basiscursus CGt (100 uur), geaccrediteerd door de VGCt. De basiscursus CGt vormt een van de te behalen de onderdelen van de BIG-opleiding tot GZ-psycholoog.

Deze cursus is onderdeel van de BIG-opleiding Gezondheidszorgpsycholoog en wordt gedeeltelijk toegankelijk gesteld voor mensen van buiten de GZ-opleiding.

doelgroep

Masterpsychologen die werkzaam zijn in de GGZ en behandelingen uitvoeren, minimaal 12 uur per week. Het is van belang om eigen casuïstiek in te brengen tijdens de cursus.

Aan de cursus zijn de volgende vooropleidingseisen verbonden:

  • Universitaire master klinische psychologie
  • Universitaire master orthopedagogiek
  • 30-urige Inleiding CGT gevolgd te hebben erkend door de VGCt

N.B. Deelname aan deze cursus vormt geen garantie voor toelating tot de GZ-opleiding.

doelstelling

Cursisten maken kennis met de uitgangspunten van de gedragstherapie en cognitieve therapie. Er zal veel geoefend worden met eigen casuïstiek, waarbij geleerd wordt te werken volgens het gedragstherapeutisch proces, kennismaking met protocollair werken, het behandelplan vanuit de eigen analyses, en de overeenkomsten en verschillen hiertussen. Aan het eind van de cursus zullen cursisten in staat zijn om, onder supervisie, zelfstandig gedragstherapieën uit te voeren bij verschillende stoornissen en om verschillende basale gedragstherapeutische en cognitieve technieken toe te passen.

werkwijze

toetsing

opleiding tot gedragstherapeut

Deze cursus is onderdeel van het cursorische deel van de opleiding tot gedragstherapeut VGCt.
Wilt u vervolgens de route tot cognitief gedragstherapeut voortzetten door zich aan te melden als Cognitief Gedragstherapeut i.o. Kijk voor de eisen die hier aan gesteld worden en andere eisen m.b.t. de registratie op de site van de VGCt.

Aanmeldingsprocedure

Bij aanmelding moet je aantonen dat je één van de gevraagde vooropleidingen hebt gevolgd en werkzaam bent in de GGZ. Dit kan d.m.v. een kopie van je bul en werkgeversverklaring.

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Dhr. drs. K. Jonker (Kosse) - docenten - 722906282

Kosse Jonker is klinisch psycholoog BIG/psychotherapeut, supervisor IPT. Hij werkt als manager zorg op de afdeling somatiek en psyche van PsyQ, onderdeel van de Parnassia groep.

Lees verder

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Trefwoorden

    Contact