RINO amsterdam biedt online onderwijs tot 1 september. Lees meer informatie.

De COVID-19 patiënt

Perspectief vanuit de gezondheidszorgpsychologie.

eendaagse ONLINE zomerRINO workshop
1122.20.01
€ 175,-

ONLINE | Onderwijs | ZOOM

De Corona-pandemie raakt verschillende disciplines binnen psychologie. Ons vak is op verschillende manieren betrokken bij de Corona-pandemie: o.a. bij de publieke beheersmaatregelen behorend bij de indamming en de bestrijding van het infectiegevaar van het COVID-19 virus, bij het weer op gang krijgen van de maatschappij na de “lockdown” en bij de gezondheidszorg van de Covid-19 patiënt.

Wie is de Covid-19 patiënt? Dat is nog onduidelijk, variërend van de asymptomatische patiënt tot de man of vrouw die de intensive care heeft overleefd, of de patiënt die er nog steeds is opgenomen. Er is nog veel onduidelijk over de psychologische aspecten van de patiëntenzorg voor de COVID-19 patiënt. Ziekenhuizen, revalidatie-instellingen, verpleeghuizen, andere instellingen en de 1e lijn moeten coördineren in deze zorg. Vele disciplines moeten samenwerken. Intensivisten, microbiologen, longartsen, revalidatieartsen, paramedici, huisartsen, e.a. zijn hierbij betrokken. Het vergt een multidisciplinaire aanpak en samenwerking tussen de somatiek en de psychologie en vooral ook binnen de diversiteit van de gezondheidszorgpsychologie

doelgroep

(GZ)psychologen die ervaring hebben in het werken met Corona patiënten of dat binnenkort vanuit hun werksetting gaan doen.

inhoud

In deze cursus wordt een overzicht gegeven van de bijdrage van de gezondheidszorgpsychologie: diagnostische dilemma’s, noodzakelijk interventies, IC-opname, nazorg trajecten, prognostische dilemma’s en de stand van zaken m.b.t. organisatie van deze zorg.

docenten

Deze online cursus wordt gegeven door Huib van Dis en digitale gasten uit de geneeskunde en de psychologie.

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Huib van Dis is docent medische psychologie en farmacopsychologie bij de afdeling Psychologie van de Universiteit Amsterdam, met als bijzonder aandachtsgebied neurocognitieve stoornissen t.g.v. veel gebruikte medicatie.

Lees verder

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Contact