Coachen van je collega’s

hoe krijg je collega’s mee?

tweedaagse training
625.18.03
€ 390,-
inclusief lunches en literatuur.
2 dag van 9.00 - 16.00 uur
De RINO-Arkin-academie kan deze training incompany verzorgen in de regio Amsterdam, Hilversum, Utrecht, Amersfoort. Is uw organisatie in een andere regio gevestigd of bent u op zoek naar een incompany cursus over een vergelijkbaar thema, stuur dan een email aan tristan@rino.nl voor informatie over een cursus afgestemd op uw wensen.

Arkin Training & Ontwikkeling | Klaprozenweg 111 | AMSTERDAM

Deze cursus is reeds gestart. Er zijn nog andere data beschikbaar waarvoor inschrijven wel mogelijk is.

Overige startdata
12 Mrt 2019
22 Mei 2019

Je bent ervaren in je vak en je hebt er een coachende of coördinerende taak gekregen in je team. Hoe krijg je je collega’s mee in de richting van een gewenste verandering? Hoe geef je vorm aan je voortrekkersrol?

Na afloop van de training weet je in welke ontwikkelingsfase je team zit en heb je een plan om het team verder te helpen in zijn ontwikkeling. Verder beschik je over een aantal communicatieve vaardigheden die passen bij het coachen van collega’s, zoals voorzitten van een bijeenkomst, oplossingsgericht coachen, feedback geven, bemiddelen en onderhandelen.

doelgroep

De training is bedoeld voor teamleiders, teamcoördinatoren, teamcoaches, casemanagers, aandachtsfunctionarissen en meewerkende voormannen die werkzaam zijn in de chronische psychiatrie of de verslavingszorg.

doelstelling

Tijdens deze dag worden vaardigheden van de deelnemers uitgebouwd om:

bewuster om te gaan met implementatieprocessen;
doelgericht veranderingen bij collega's te stimuleren;
collega's sturend te coachen;
de vooruitgang te monitoren;
bewegingsvrijheid in de positie tussen management en collega's te creëren.

inhoud

De kernpunten die aan bod komen zijn:

mandaat ontvangen voor je opdracht;
alternatieven en keuzes in aanpak en taken;
doelen en acties in de samenwerking;
aansluiten bij de positieve intentie en ideeën van de collega;
benutten van aanwezige veranderingsmogelijkheden;
gebruik maken van oplossingen versus problemen;
fases van motiveren van collega's;
‘'tools' bij stagnatie;
omgaan met meningsverschillen;
schakelen in rollen.

werkwijze

Enkele theoretische notities worden aangereikt, in de training wordt vooral gewerkt aan de eigen veranderingsvaardigheden. Veel oefenen met de eigen werksituatie staat centraal. Het wordt gestimuleerd om op de eigen successen voort te bouwen en om de eigen mogelijkheden te versterken.

aanmelding

U kunt zich online aanmelden via de knop INSCHRIJVEN rechts bovenaan deze pagina.
Bent u medewerker van Arkin dan kunt u direct doorklikken naar Mijn Leerportaal van Arkin en u daar aanmelden.

RINO-Arkin academie

De grootste GGZ-aanbieder en het grootste nascholings- en opleidingsinstituut voor de GGZ in Amsterdam hebben de handen ineen geslagen op het gebied van scholing rondom chronische psychiatrie.

Lees meer op www.rino-arkin-academie.nl

LEDD

De RINO-Arkin academie biedt in samenwerking met het Landelijk expertise- en implementatiecentrum dubbele diagnose (LEDD) verschillende cursussen aan: LEDDcursussen.

Accreditaties

Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgendentoegekend6 punten

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Annemarie Schoemakers is afgestuurd psychologe met als afstudeerrichting klinische psychologie en heeft in 2012 een studie Opleidingskunde afgerond. Zij werkt sinds 2011 als scholingsadviseur/trainer bij Arkin Training en Ontwikkeling.
Annemarie geeft onder andere trainingen Voorzitten van professioneel overleg en Coachen van je collega's en begeleidt daarnaast teamcoaching en eambuilding bijeenkomsten.

Lees verder

Marcella Kan is verpleegkundige, gedifferentieerd in de psychiatrie. Zij heeft in meerdere regio's van het land gewerkt zowel in de wijk, als op crisisafdelingen. Zij is gespecialiseerd in familiebeleid en adviseert organisaties vanuit dit perspectief. Als docent en trainer heeft zij enkele jaren gewerkt aan de HBO-Verpleegkunde, is zij opgeleid tot oplossingsgerichte teamcoach bij Arkin en ontwikkelt zij als opleidingsadviseur van de Rino-Arkin-academie het trainingsaanbod in de leergang Sterk in de Wijk.

Lees verder

Deze opleiding incompany volgen meer weten

Contact