Ons onderwijs is een optimale mix van online en offline. Lees meer informatie.

Coachen van je collega’s

hoe krijg je collega’s mee?

tweedaagse training
625.20.01
Nader te bepalen
€ 390,-

Inclusief lunches en literatuur.

.
2 dag van 9.00 - 16.00 uur
De RINO-Arkin-academie kan deze training incompany verzorgen in de regio Amsterdam, Hilversum, Utrecht, Amersfoort. Is uw organisatie in een andere regio gevestigd of bent u op zoek naar een incompany cursus over een vergelijkbaar thema, stuur dan een email aan tristanvellekoop@rino.nl voor informatie over een cursus afgestemd op uw wensen.
Inschrijven onder voorbehoud

Arkin Training & Ontwikkeling | Klaprozenweg 111 | AMSTERDAM

Je bent ervaren in je vak en je hebt een coördinerende taak gekregen in je team. Hoe geef je vorm aan je voortrekkersrol? Hoe kies je positie tussen jouw collega’s en wie zijn je partners? Hoe krijg je collega’s mee in de richting van een gewenste verandering?

Na deze training ben jij je bewust van je positie in het team, je krachten en ontwikkelpunten in deze rol. Je weet in welke ontwikkelfase je team zit en je hebt kennis genomen van verschillende leiderschapsstijlen en kunt hierin kiezen welke in te zetten. Verder beschik je over een aantal communicatieve vaardigheden die passen bij het coachen van je collega’s. Je hebt geoefend met oplossingsgerichte coachingsvaardigheden zoals zoeken naar uitzonderingen, positief herkaderen en feedback geven.

doelgroep

De training is bedoeld voor teamleiders, teamcoördinatoren, teamcoaches, casemanagers, aandachtsfunctionarissen en meewerkende voormannen die werkzaam zijn in de chronische psychiatrie of de verslavingszorg.

doelstelling

Tijdens deze dag worden vaardigheden van de deelnemers uitgebouwd om:

 • bewuster om te gaan met implementatieprocessen;
 • doelgericht veranderingen bij collega's te stimuleren;
 • collega's sturend te coachen;
 • de vooruitgang te monitoren;
 • bewegingsvrijheid in de positie tussen management en collega's te creëren.

inhoud

De kernpunten die aan bod komen zijn:

 • mandaat ontvangen voor je opdracht;
 • alternatieven en keuzes in aanpak en taken;
 • doelen en acties in de samenwerking;
 • aansluiten bij de positieve intentie en ideeën van de collega;
 • benutten van aanwezige veranderingsmogelijkheden;
 • gebruik maken van oplossingen versus problemen;
 • fases van motiveren van collega's;
 • 'tools' bij stagnatie;
 • omgaan met meningsverschillen;
 • schakelen in rollen.

werkwijze

Enkele theoretische notities worden aangereikt, in de training wordt vooral gewerkt aan de eigen veranderingsvaardigheden. Veel oefenen met de eigen werksituatie staat centraal. Het wordt gestimuleerd om op de eigen successen voort te bouwen en om de eigen mogelijkheden te versterken.

aanmelding

U kunt zich online aanmelden via de knop INSCHRIJVEN rechts bovenaan deze pagina.
Bent u medewerker van Arkin dan kunt u direct doorklikken naar Mijn Leerportaal van Arkin en u daar aanmelden.

RINO-Arkin academie

De grootste GGZ-aanbieder en het grootste nascholings- en opleidingsinstituut voor de GGZ in Amsterdam hebben de handen ineen geslagen op het gebied van scholing rondom chronische psychiatrie.

Lees meer op www.rino-arkin-academie.nl

LEDD

De RINO-Arkin academie biedt in samenwerking met het Landelijk expertise- en implementatiecentrum dubbele diagnose (LEDD) verschillende cursussen aan: LEDDcursussen

Accreditaties

Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgendentoegekend6 punten

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Annemarie Schoemakers is afgestuurd psychologe met als afstudeerrichting klinische psychologie en heeft in 2012 een studie Opleidingskunde afgerond. Zij werkt sinds 2011 als scholingsadviseur/trainer bij Arkin Training en Ontwikkeling.
Annemarie geeft onder andere trainingen Voorzitten van professioneel overleg en Coachen van je collega's en begeleidt daarnaast teamcoaching en eambuilding bijeenkomsten.

Lees verder

Marcella Kan is verpleegkundige, gedifferentieerd in de psychiatrie. Zij heeft in meerdere regio's van het land gewerkt zowel in de wijk, als op crisisafdelingen. Zij is gespecialiseerd in familiebeleid en adviseert organisaties vanuit dit perspectief. Als docent en trainer heeft zij enkele jaren gewerkt aan de HBO-Verpleegkunde, is zij opgeleid tot oplossingsgerichte teamcoach bij Arkin en ontwikkelt zij als opleidingsadviseur van de Rino-Arkin-academie het trainingsaanbod in de leergang Sterk in de Wijk.

Lees verder

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Contact