Ons onderwijs is voorlopig weer online. Lees meer informatie.

Borderline problematiek - introductie

een EHBO set aan vaardigheden

1 e-learning module en 1 dag training
619.20.01
Nader te bepalen
€ 270,-

inclusief lunches en literatuur

.
1 dag van 9.00 - 16.00 uur
De RINO-Arkin-academie kan deze training incompany verzorgen in de regio Amsterdam, Hilversum, Utrecht, Amersfoort. Is uw organisatie in een andere regio gevestigd of bent u op zoek naar een incompany cursus over een vergelijkbaar thema, stuur dan een email aan tristan@rino.nl voor informatie over een cursus afgestemd op uw wensen.
Nog enkele plaatsen beschikbaar.

Arkin Training & Ontwikkeling | Klaprozenweg 111 | AMSTERDAM

De omgang met cliënten met borderline problematiek kan lastig zijn. Denk aan het omgaan met het wisselende appèl op hulp, of het omgaan met risicovol gedrag... En hoe voorkom je verdeeldheid in het team?

In deze training leert men het gedrag van een borderline cliënt begrijpen. Er wordt geoefend met een aantal communicatieve vaardigheden die kunnen helpen bij de omgang.
In de training maken de deelnemers kennis met uitgangspunten van Mentalisation Based Treatment (MBT), VERS, Linehan en andere hulpverleningsmodellen voor borderline problematiek.
Na afloop van de training beschikt men over een ‘EHBO’ set van vaardigheden: Emotieregulatie, Hechting, Bewaken van autonomie, Omgaan met familie.

doelgroep

De training is bedoeld voor hulpverleners die werkzaam zijn in de chronische psychiatrie of de verslavingszorg. Zij hebben te maken met cliënten met een borderline persoonlijkheidsstoornis of met trekken daarvan. De training is ook relevant voor de POH-GGZ, die een belangrijke rol krijgt bij het voorkomen van terugval bij clienten die eerder intensieve zorg nodig hadden.

doelstelling

Na afloop van de training weten de deelnemers wat de kenmerken zijn van een cliënt met een borderline persoonlijkheidsstoornis en begrijpen zij waarom deze zich zo gedraagt. De deelnemers leren een aantal vaardigheden om effectiever om te gaan met cliënten met een borderline stoornis.

inhoud

  • wat is een borderline persoonlijkheidsstoornis en hoe kan deze zijn ontstaan?;
  • welke typen borderline zijn er en hoe herken je deze?;
  • welke interventies zijn nuttig en welke niet?;
  • overzicht van enkele behandelvormen;
  • oefenen met trainingsacteur.

programma

In het eerste dagdeel ligt het accent op theorie, afgewisseld met praktische voorbeelden en kleine oefeningen. In het tweede dagdeel wordt samen met een trainingsacteur geoefend met vaardigheden.

aanmelding

U kunt zich online aanmelden via de knop INSCHRIJVEN rechts bovenaan deze pagina.
Bent u medewerker van Arkin dan kunt u direct doorklikken naar ##Mijn Leerportaal van Arkin->https://mijnleerportaal.arkin.nl/EduWeb/ en u daar aanmelden.

NPI

Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met het NPI, specialist in persoonlijkheidsproblematiek

RINO Arkin academie

De grootste GGZ-aanbieder en het grootste nascholings- en opleidingsinstituut voor de GGZ in Amsterdam hebben de handen ineen geslagen op het gebied van scholing rondom chronische psychiatrie.

Lees meer op www.rino-arkin-academie.nl

LEDD

De RINO-Arkin academie biedt in samenwerking met het Landelijk expertise- en implementatiecentrum dubbele diagnose (LEDD) verschillende cursussen aan: LEDDcursussen.

Accreditaties

Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgendentoegekend6 punten

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Contact