RINO amsterdam biedt online onderwijs tot 1 september. Lees meer informatie.

Als behandelaar omgaan met ontregeling als gevolg van de Corona (COVID-19) crisis

grip krijgen op het ongrijpbare

online workshop van een halve dag
1117.20.01
€ 100,-
Online workshop van 9.30 - 12.30 uur

ONLINE | Onderwijs | ZOOM

Hoe ga je als behandelaar om met een onvoorspelbare gebeurtenis die jezelf ook raakt? Tijdens onze opleiding leren we over stoornissen zoals angst, depressie en dwanghandelingen en onze behandelplannen zijn gericht op de behandeling van een cliënt met lijdensdruk. Hoe anders is het wanneer wij allen (cliënten en professionals) opeens geconfronteerd worden met een zogenaamde "Black Swan", een gebeurtenis die niemand had kunnen voorspellen en die ons allemaal raakt. Zoals Covid-19 ons ontregelt.

Wat doet dit met de persoon van de behandelaar en de behandelrelatie? Hoe hanteer je de overdracht en tegenoverdracht reacties die kunnen ontstaan? Hoe krijg je grip op het grijpbare en hoe blijf je goed voor jezelf te zorgen?

De focus van deze workshop is de impact van onvoorspelbare gebeurtenissen op de cliënt, de behandelaar en op hun onderlinge relatie.
Enerzijds belichten we hoe het model van Betty Carter en Monica McGolderick handvatten kan bieden voor de behandelaar in de behandelkamer of achter het beeldscherm. Anderzijds is het belangrijk om te kijken hoe je je eigen veerkracht kan blijven voeden om de ontregeling van Covid-19 zo goed mogelijk te doorstaan.

doelstelling

In deze workshop wordt een theoretisch kader aangeboden waarmee naar de ontregeling, voor zowel cliënt als behandelaar, van de Covid-19 crisis gekeken kan worden. Daarnaast bieden we handvatten om goed voor jezelf te blijven zorgen.

doelgroep

Zorgprofessionals

inhoud workshop

In eerste instantie een inventarisatie van waar men tegen aan loopt. Dan wordt de theorie van Betty Carter en Monica Mc Golderick besproken en de theorie over zelfzorg. Vervolgens volgt in kleine groepen een geleide intervisie waarbij beide docenten mee zullen kijken en feedback kunnen geven.

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Mw. dr. A.C. Brouwer - Dudok de Wit (Christine) - docenten - 2081664234

Christine Brouwer-Dudok de Wit is klinisch psycholoog-psychotherapeut BIG

Lees verder
Mw. drs. I.M. van der Steenstraten (Ira) - docenten - 2097572533

Ira van der Steenstraten heeft de opleiding tot psychiater, psychotherapeut en systeemtherapeut gedaan in Nederland en is sinds 2014 directeur van Breeze Life Coaching Pty Ltd in Brisbane, Australië.

Lees verder

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Contact