Ons onderwijs is voornamelijk online. Lees meer informatie.

Beeldend coachen met Blauwprint

De werkvorm is afhankelijk van de les (online of offline)

ZomerRINO workshop van een dag
1137.21.01
€ 180,-
Donderdag van 10.00 tot 17.00 uur

Onderwijslocatie | Offline of online | RINO AMSTERDAM OF ZOOM

Wil je op een creatieve, verfrissende manier inzicht krijgen in je mogelijkheden, valkuilen en je kansen?
Wil je op een ‘lichte’ manier meer inzicht en verdieping creëren middels spelsymboliek?
Volg dan deze workshop van Blauwprint.

Tijdens deze creatieve inzichtssessie leer je de beginselen van de Blauwprintmethodiek en daarnaast krijg je inzicht in jezelf. Kim Merema begeleidt je tijdens dit proces. Ze is de oprichtster van Blauwprint®Systemisch verbinder, therapeut. Teambuilder en specialist in Blauwprint brainstormtechnieken.

In de workshop wordt gebruik gemaakt van de Blauwprintmethode. Met Blauwprint maken we een blauwdruk, een blueprint, van jou en het proces waar je als persoon in zit.
De techniek waarmee we gaan werken zal ervan afhangen of we op donderdag 15 juli fysiek bij elkaar kunnen komen bij de RINO of dat het een online workshop zal zijn:

offline (bij RINO Amsterdam)

We gaan in tafelzandbakken werken met speelgoed dat we allemaal kennen van ‘vroeger’. Je beeldt je vraagstukken uit met spelmateriaal in het zand. Je creëert daardoor meer grip, focus en overzicht.
Deze dag staat in het teken: Stilstaan in het NU. Dit ga je in beeld brengen middels miniaturen in een tafelzandbak. Je wordt hier uitgebreid in begeleid.
Wat speelt er nu? Dit breng je in beeld en vervolgens ga je dit verhaal delen en met elkaar reflecteren. Het zal je verbazen wat voor informatie er naar boven komt. De benadering is systemisch, speltherapeutisch, beeldcommunicatie en aan de hand van de symboliek ‘zien’ wat er speelt.
Zo ervaar je meteen hoe deze methodiek werkt en kun je het inzetten bij je cliënten. Het is leuk, het is anders, het werkt!

online

We gaan op deze dag online werken met ‘spel’beelden. Met miniaturen uit je eigen omgeving ga je op zoek naar je eigen thema’s, naar jouw verhaal. Je wordt hierin online begeleidt en je krijgt verschillende opdrachten.
Het zal je verbazen wat er in beeld komt. Verder gaan we werken met het Blikopenerkaartspel en met de Blikopener Coachkaarten.
De verschillende dierenkaarten brengen veel inzichten en je krijgt die dag van Kim Merema online uitleg over de verschillende manieren waarop deze kaarten ingezet kunnen worden. Je kunt deze kaarten gebruiken tijdens coaching 1-op-1 en in groepen. We gaan tijdens deze cursusdag hiermee oefenen zodat je het zelf kunt ervaren.

doelgroep

Coaches, HR-professionals, (interim)managers, intern begeleiders, leerkrachten, psychologen, maatschappelijk werkers, psychosociaal hulpverleners, vaktherapeuten. loopbaanadviseurs, teamleiders, die hun coachingsvaardigheden willen versterken met een beeldende, creatieve en efficiënte methodiek.

doelstelling

  • introductie nieuwe werkvorm Blauwprint. Wat het is en hoe het werkt;
  • inzicht en overzicht creëren in je eigen en andermans verhaal middels deze
    methodiek;
  • e leert werken met spelbeelden met volwassenen en jongeren.

van te voren aan te schaffen

uiterlijk een maand voorafgaand aan de workshop krijgt u bericht of de workshop online of offline zal plaats vinden. Wanneer de workshop online plaats vindt is het de bedoeling dat u voorafgaand aan de lesdag de volgende kaartset (Het Blikopener kaartspel en de Blikopener Coach kaarten) besteld wordt:
De combi-set kan hier besteld worden: www.blauwprint.com/winkel/persoonlijk/combi-deal/

ZomerRINO

Bekijk het volledige ZomerRINO aanbod

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Mw. K. Merema- van Strien (Kim) - docenten - 733814052

Kim Merema is werkzaam geweest in de (kinder)psychiatrie, daarna heeft ze de post-HBO opleiding speltherapie gevolgd aan de HU. Ze bleef lange tijd verbonden aan de HU als werkvelddeskundige.

Lees verder

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Contact