Nieuwe corona-maatregelen vanaf 25 september. Lees meer informatie.

Een baby erbij en samen gelukkig blijven

emotioneel betrokken blijven bij elkaar

eendaagse nazomerRINO workshop
695.21.02
€ 220,-

inclusief lunch

.
1 dag van 10.00 - 17.00 uur

Onderwijslocatie | Offline of online | RINO AMSTERDAM OF ZOOM

Het boek "een baby erbij en samen gelukkig blijven" is een praktische relatiegids voor stellen die te maken hebben met deze verregaande verandering in hun leven. Met deze workshop willen auteurs Gerda Brouwer en Susanne Donders u als hulpverlener die met nieuwe ouderparen werkt bewust maken van de kwetsbaarheid van de partnerrelatie in deze fase. Bij alle veranderingen, vermoeienissen en uitdagingen die de komst van de baby met zich meebrengt, komt de zorg en aandacht voor eigen behoeften en die van de relatie voortdurend in het gedrang.

emotionele betrokkenheid loopt gevaar

Als het de partners niet lukt nieuwe vormen te vinden voor emotionele betrokkenheid bij elkaar lopen ze het risico de relatie te verliezen. Een op de drie stellen overkomt dit al een paar jaar na deze zo gelukkig begonnen periode. Te vaak een paniekreactie; praktisch elke relatie maakt een dip door in deze fase. Dat betekent niet meteen dat er iets grondig mis mee is. Wij pleiten er dan ook voor de problemen waarmee deze stellen bij u komen tegemoet te treden als 'normale' worstelingen bij een ingrijpende levensfase-overgang . Met de diagnose 'partnerrelatieproblemen' loop je het gevaar deze stellen te bevestigen in de vaak onterechte conclusie dat hun relatie niet deugt. Normalisering, taboedoorbraak en een praktische benadering zijn de sleutelwoorden bij onze aanpak.

doelgroep en doelstelling

Deze workshop is uitermate geschikt voor GZ-psychologen, psychotherapeuten en andere hulpverleners die met jonge vaders/ moeders te maken krijgen, met baby's/ jonge kinderen werken en andere belangstellenden.

Na afloop van deze workshop hebben de deelnemers een beeld van de specifieke kenmerken van deze levensfaseovergang en weten zij tot welke relationele problemen dit kan leiden en op welke wijze hulpverleners hierop kunnen reageren om een succesvolle hechtingsontwikkeling voor het hele gezin te bevorderen.

inhoud

  • 'we are all-in the same soup': de relatiedip is normaal maar hoe ga je er beter mee om;
  • een hechte relatie met elkaar en de baby;
  • omgaan met meer verschillen, effectief onderhandelen, veilig ruziemaken en herstellen;
  • vaders naast moeders en hun specifieke bijdragen;
  • aanhoudende blues en de relatie;
  • seks en romantiek in deze fase;
  • het nieuwe nest.

werkwijze

In de interactieve presentatie worden de verschillende thema's met behulp van videofragmenten, voorbeelden, vignetten en praktische oefeningen inzichtelijk en concreet gemaakt.

Nazomeren

Bekijk het volledige Nazomer aanbod

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Susanne Donders is sinds ruim 15 jaar werkzaam als zelfstandig psychotherapeut, gevestigd in groepspraktijk de BOSgroep, een dynamische praktijk voor psychotherapie, coaching en onderzoek.

Lees verder

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Contact