Een baby erbij en samen gelukkig blijven

eendaagse zomerRINO workshop
695.19.01
€ 185,-

inclusief lunches en drankje na afloop

.
1 dag van 10.00 - 17.00 uur

RINO amsterdam | Leidseplein 5 | Amsterdam

Bij alle veranderingen en uitdagingen die de komst van de baby met zich meebrengt, komt de zorg en aandacht voor eigen behoeften en die van de relatie vaak in het gedrang. Een op de drie stellen lukt het niet om nieuwe vormen te vinden voor emotionele betrokkenheid bij elkaar, hun relaties lopen binnen een paar jaar stuk.
In deze cursus bieden Gerda Brouwer en Susanne Donders, auteurs van het boek "Een baby erbij en samen gelukkig blijven", hulpverleners die met nieuwe ouderparen werken een kennismaking met een praktische benadering, gericht op normalisering en taboedoorbraak voor het werken met kwetsbare nieuwe ouderparen.

doelgroep

GZ-psychologen, psychotherapeuten en andere hulpverleners die met jonge vaders/ moeders te maken krijgen, met baby's/ jonge kinderen werken en andere belangstellenden.

doelstelling

Na afloop van deze workshop hebben de deelnemers een beeld van de specifieke kenmerken van deze levensfaseovergang en weten zij tot welke relationele problemen dit kan leiden en op welke wijze hulpverleners hierop kunnen reageren om een succesvolle hechtingsontwikkeling voor het hele gezin te bevorderen.

inhoud

  • 'we are all-in the same soup': de relatiedip is normaal maar hoe ga je er beter mee om;
  • een hechte relatie met elkaar en de baby;
  • omgaan met meer verschillen, effectief onderhandelen, veilig ruziemaken en herstellen;
  • vaders naast moeders en hun specifieke bijdragen;
  • aanhoudende blues en de relatie;
  • seks en romantiek in deze fase;
  • het nieuwe nest.

werkwijze

In de interactieve presentatie worden de verschillende thema's met behulp van videofragmenten, voorbeelden, vignetten en praktische oefeningen inzichtelijk en concreet gemaakt.

Bekijk ook het overige zomerRINO aanbod!

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Susanne Donders is sinds ruim 15 jaar werkzaam als zelfstandig psychotherapeut, gevestigd in groepspraktijk de BOSgroep, een dynamische praktijk voor psychotherapie, coaching en onderzoek.

Lees verder

Deze opleiding incompany volgen meer weten

Contact