Amsterdam Solution Focused Community

ontmoetingsplaats rond oplossingsgericht werken

bijeenkomst van drie uur
751.18.02
€ 25,-
1 avond van 18.30 - 21.30 uur. Inloop vanaf 18.00.

RINO amsterdam | Leidseplein 5 | Amsterdam

De Amsterdam Solution Focused Community (ASFC) is een platform voor GZ-professionals met een focus op oplossingsgerichte methodiek. Twee keer per jaar organiseert de ASFC een bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomsten volgen deelnemers workshops, wisselen ze ervaringen uit, praten ze over actuele ontwikkelingen en over verschillende perspectieven van het oplossingsgerichte denken. De community heeft de vorm van een “self organising group”. Het streven is om elke volgende bijeenkomst te laten organiseren door een aantal leden van de deelnemersgroep.

De volgende ASFC bijeenkomst staat gepland op 20 november 2018. Het is weer een afwisselend programma waarin onder andere ruimte is om te netwerken, nieuws, kennis en ervaringen te delen en een workshop te volgen.

inhoud

demonstratie Heartmath
Ons hart is de motor van ons leven. Een gezond hart, een gezond leven. Het hart is niet alleen een orgaan dat bloed door het lichaam pompt, maar heeft een belangrijke signaalfunctie. Het ritme verandert voortdurend onder in vloed van de interne prikkels. Negatieve en positieve emoties vinden we terug is dit hartritme, er is een koppeling tussen het emotionele en het basale brein. Deze variabiliteit van het hart kan m.b.v. de heartmath zichtbaar gemaakt worden. Er kan door een goed ademritme op een positieve manier invloed worden uitgeoefend op deze variabiliteit. We zullen de werking van de heartmath demonstreren.

door: Mark Crouzen

workshop over Oplossingsgericht werken in de kinderrevalidatie
Informatie over de inhoud van de workshop volgt later.

door: Marjan Zuur en Monique Adham

Informatie over de rest van het programma volgt later.

doelgroep

ASFC is interessant voor hulpverleners uit verschillende werkgebieden: GGZ, coaching, scholen, maatschappelijk werk en ziekenhuizen.

het idee achter AFSC

Na het succes van het symposium "De oplossingsgerichte Proeverij" begin 2012, zijn een aantal oplossingsgerichte docenten (onder wie Esther de Wolf, Carla Welink en Mark Crouzen) en RINO amsterdam gaan brainstormen over een plek waar oplossingsgericht werkende collega's elkaar regelmatig kunnen ontmoeten. Daaruit is het idee ontstaan van de "Amsterdam Solution Focused Community".

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Mw. drs. E. de Wolf (Esther) - docenten - 155957155

Esther de Wolf is GZ psycholoog, psychotherapeut (BIG) en supervisor en opleider VKJP.

Lees verder
Dhr. drs. M.P.M. Crouzen (Mark) - docenten - 659796097

Mark Crouzen is klinisch psycholoog/psychotherapeut, momenteel werkzaam bij het Diakonessenhuis te Utrecht en in eigen praktijk voor oplossingsgerichte therapie, training en coaching.

Lees verder
Mw. drs. C.T.K. Welink (Carla) - docenten - 2110132199

Carla Welink is klinisch psycholoog en psychotherapeut en werkt bij de GGZ Noord Holland Noord in Hoorn waar ze ook praktijkopleider van de psychotherapeuten is.

Lees verder

Deze opleiding incompany volgen meer weten

Contact