Op zoek naar BIG-opleidingen?
De RINO biedt BIG-opleidingen aan tot GZ-psycholoog, klinisch psycholoog en psychotherapeut. Meer informatie
De RINO biedt BIG-opleidingen aan tot GZ-psycholoog, klinisch psycholoog en psychotherapeut. Meer informatie
Na afloop van deze cursus weten de deelnemers hoe kinderen de ziekte begrijpen, hoe ze daarop reageren en wat ze nodig hebben. Er is aandacht voor de impact op het gezin als geheel. Tevens komt de vraag aan bod in hoeverre men als hulpverlener kan bijstaan en wat dat betekent voor het hulpverlenen....
Deze cursus vormt een verdieping op de basiscursus ‘Omgaan met vermoedens van kindermishandeling en huiselijk geweld’. Hoe ouderschapskennis en inzicht in intergenerationele patronen van geweld en verwaarlozing kunnen helpen om de cirkel te doorbreken.
Deze cursus vormt een verdieping op de basiscursus ‘Omgaan met vermoedens van kindermishandeling en huiselijk geweld’. Hoe te communiceren met ouders en kinderen over ‘moeilijke onderwerpen’ zoals mishandeling, misbruik, verwaarlozing of geweld in de thuissituatie.
Van alle psychiatrische ziektes hebben eetstoornissen de hoogste mortaliteit. Hoe herken je de verschillende eetstoornissen en hoe kun je op een juiste manier doorvragen?
Na afloop van deze cursus is uw psychiatrische kennis op het gebied van de diagnostiek en differentiaal diagnostiek bij ouderen vergroot.
Na afloop van deze cursus hebben de cursisten ervaring met het protocol voor oplossingsgerichte therapie, ook in de toepassing bij cliënten met complexe hulpvragen. Cursisten (her)kennen de verschillende samenwerkingsrelaties en weten hier passende interventies bij te kiezen. Men heeft handvatten...
Na afloop van de cursus heeft men begrip van de achterliggende theorie van het vijf-gesprekkenmodel. Men kan het model toepassen in de praktijk en kan waar nodig zelf varianten bedenken voor de eigen doelgroep.
Na afloop van deze cursus heb je inzicht in de invloed van uitbreiding van het systeem op de relatie en de invloed op het systeem wanneer de dreiging van verlies speelt. Je kunt als POH-GGZ de gezinnen steunen, inzicht geven, helpen bij taboes doorbreken en bij normaliseren.
Deze workshop beoogt een aantal handvatten te geven voor de gespreksvoering, waardoor de kans groter wordt dat de cliënt tot gedragsverandering komt.
Na afloop van de cursus heeft de deelnemer kennis over slaap en slaapstoornissen, kan hij/zij diverse problemen op het gebied van slaap herkennen en diagnosticeren en zal de deelnemer concrete handvatten hebben om slaapproblemen te behandelen zonder medicatie.