Mindfulness als vak op school

18 Mei 2017

Mindfulness in het onderwijs zorgt voor minder stress bij docenten en leerlingen. Steeds vaker krijgen leerlingen op school mindfulness als vak, net als rekenen en taal. Misschien niet elke week, maar het heeft effect. Ze leren hoe ze met gerichte aandacht hun doel beter bereiken. Hoe ze zich beter kunnen concentreren op een taak. Maar ook hoe ze in de omgang met medeleerlingen ervoor zorgen dat hun boosheid of frustratie hen niet in de weg zit. Ze leren wat compassie is en zijn aardiger voor elkaar. In De Wereld Draait Door vertelde David van Reybrouck over zijn boek: 'Vrede kun je leren'.

Meer weten over mindfulness?
Staat u als leerkracht voor de klas. Of bent u als psycholoog, orthopedagoog of intern begeleider verbonden aan een school? Zou u meer willen weten over mindfulness? Om daarna met die kennis aan de slag te gaan op school? In de 2-daagse workshop Mindfulness in het onderwijs: stressreductie voor docenten en leerlingen leert u hoe aandacht werkt. De basishouding en het vergroten van mentale veerkracht. De workshop start weer in september.

Workshop volgen?
Bekijk de beschrijving van de workshop. Tegelijkertijd met al uw collega's de worskhop volgen? Dat kan ook, RINO amsterdam verzorgt ook incompany trainingen, bij u op school of op een andere locatie.

Vacature Plaatsvervangend hoofdopleider GZ-psycholoog

04 Mei 2017

De Stichting Postacademische (G)GZ-opleidingen Amsterdam zoekt een Plaatsvervangend hoofdopleider GZ-psycholoog (m/v) voor twee dagen per week vanaf september 2017.

Meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure vindt u op www.rino.nl/vacature

Vakliteratuur Psychologie & Psychiatrie met korting

02 Mei 2017

Elke maand maakt Boom uitgevers Amsterdam in samenwerking met RINO amsterdam een selectie van vakliteratuur Psychologie & Psychiatrie. Als cursist van de RINO kun je de geselecteerde boeken met een leuke korting bestellen. Zoals het boek: Verbonden, over hechting en liefde. Bekijk de selectie voor de maand mei op www.rino.nl/boom

De RINO zoekt een nieuwe collega

20 Apr 2017

De RINO zoekt een nieuwe collega!
Medewerker Financiële Administratie
Per 15 augustus 2017 voor 32 uur per week
Meer informatie? Bekijk alle vacatures op www.rino.nl/vacature

Voorlichtingsavond postmaster opleiding Schoolpsycholoog donderdag 6 april 2017

01 Maa 2017

De postmaster opleiding  Schoolpsycholoog gaat in januari 2018 weer van start. De RINO Amsterdam organiseert voor belangstellenden voor de postmaster opleiding Schoolpsycholoog op donderdag 6 april 2017 een voorlichtingsavond bij de RINO Amsterdam, Leidseplein 5 te Amsterdam.

U bent van harte welkom vanaf 18.00 uur. Er zal dan een broodje voor u klaarstaan. De voorlichtingsavond begint om 18.30 uur en eindigt om 20.00 uur. Naast informatie over de opleiding krijgt u alle gelegenheid om vragen te stellen aan de hoofdopleiders, de coördinator opleidingen en oud-cursisten van de opleiding.

Voor wie

Gedragswetenschappers (psychologen en (ortho)pedagogen) die op het snijvlak van zorg en onderwijs werkzaam zijn, en die zich na hun postmaster opleiding Schoolpsycholoog willen laten registreren bij het NIP (Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP) of bij het Kwaliteitsregister Jeugd (Kinder- en Jeugdpsycholoog SKJ of Postmaster orthopedagoog SKJ).

Meer informatie over de postmaster opleiding Schoolpsycholoog, vindt u op onze website.

Aanmelden

U kunt zich voor deze avond aanmelden tot en met maandag 3 april 2017 bij Elisa Matse: elisamatse@rino.nl. In verband met de catering horen wij graag of u  een broodje mee eet of niet.

 

Tot donderdag 6 april!

 

Het opleidingsteam postmaster opleiding Schoolpsycholoog

Manifest Ouderenzorg resulteert in 100 miljoen voor kwaliteitsverbetering

20 Jan 2017

Staatssecretaris Van Rijn wil, in reactie op het manifest van Hugo Borst, 100 miljoen extra uittrekken voor personeel in de ouderenzorg.

Dat is een positieve ontwikkeling, want daarmee zullen meer ouderen kwalitatief goede zorg krijgen.

Ook de inzet van deskundige psychologen leidt, zoals we weten, tot kwaliteitsverbetering van de zorg voor ouderen.

Tijdige psychologische interventies leiden aantoonbaar tot vermindering van klachten, gezondheidsproblemen en medicalisering. Plaatsing in een verpleeg- of verzorgingshuis kan soms voorkomen of uitgesteld worden.

Sinds 10 jaar worden bij de RINO Amsterdam psychologen opgeleid tot GZ-psycholoog Ouderen. En sinds 5 jaar kunnen reeds geregistreerde GZ-psychologen de profielopleiding Ouderenpsycholoog volgen. Dat zijn bij elkaar ruim 500 ouderenpsychologen, die effectieve psychologische hulp bieden aan kwetsbare ouderen.

Dat jubileum vieren we met een congres in het KIT in Amsterdam, op donderdag 2 februari a.s.

Alle actuele thema’s rond ouderenpsychologie komen daar aan bod. Paul Schnabel is één van de key note sprekers.

Meer informatie over het congres? www.gz-ouderen2017.nl

 

Deze week in het nieuws: “GGZ-behandelaren herkennen patiënten met een lager IQ slecht”

11 Jan 2017

RINO docenten Jannelien Wieland en Erica Aldenkamp uiten hun zorgen over de GGZ zorg voor patiënten met een laag IQ in de GGZ. Wilt u meer weten over deze groep patiënten? De RINO Amsterdam heeft een speciale leerroute ‘Beperkt begrepen: een laag IQ in de GGZ” ontwikkeld in samenwerking met Poli+. Alle modulen zijn ook apart als nascholing te volgen. Meer informatie.

Artikelen:

NOS

Trouw

Bereikbaarheid RINO Amsterdam

21 Okt 2016

Vanwege het opknappen van het Leidseplein en omgeving, is de RINO in de week van 31 oktober lastiger bereikbaar met het openbaar vervoer.

Houd hierom rekening met extra reistijd! Voor de actuele reisinformatie kunt u het beste kijken op www.gvb.nl.

Opleiding Schoolpsycholoog start 2017

14 Sep 2016

U kunt zich nog aanmelden voor de opleiding Schoolpsycholoog. De deadline is 1 oktober 2016. Mocht u zich later willen aanmelden, neem dan contact op met drs. Ineke Hol.

Symposium Suïcidaal Gedrag bij Jongeren - donderdag, 15 december

24 Aug 2016

Ter gelegenheid van het verschijnen van het boek: ‘Suïcidaal gedrag bij jongeren – een individuele & gezins-benadering’, organiseert de RINO Amsterdam i.s.m. Boom uitgevers het symposium Suïcidaal gedrag bij Jongeren.

Tijdens deze dag worden er workshops en lezingen verzorgd door de auteurs waarin verschillende aspecten van suïcide worden belicht. Alle deelnemers ontvangen het boek ‘Suïcidaal gedrag bij jongeren – een individuele & gezins-benadering’. Aan het einde van het programma is er gelegenheid voor een drankje met de auteurs. Tijdens het symposium heeft u de unieke gelegenheid alle drie de auteurs te ontmoeten.

Auteurs:

Jan Meerdinkveldboom is jeugdpsychiater, psychotherapeut en systeemtherapeut.
Ineke Rood is psychotherapeut, systeemtherapeut en opleider van de NVRG.
Ad Kerkhof is hoogleraar klinische psychologie, psychopathologie en suïcidepreventie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
 
Meer informatie & inschrijven: www.rino.nl/991

Contact