De RINO zoekt een nieuwe collega

20 Apr 2017

De RINO zoekt een nieuwe collega!
Medewerker Financiële Administratie
Per 15 augustus 2017 voor 32 uur per week
Meer informatie? Bekijk alle vacatures op www.rino.nl/vacature

Voorlichtingsavond postmaster opleiding Schoolpsycholoog donderdag 6 april 2017

01 Maa 2017

De postmaster opleiding  Schoolpsycholoog gaat in januari 2018 weer van start. De RINO Amsterdam organiseert voor belangstellenden voor de postmaster opleiding Schoolpsycholoog op donderdag 6 april 2017 een voorlichtingsavond bij de RINO Amsterdam, Leidseplein 5 te Amsterdam.

U bent van harte welkom vanaf 18.00 uur. Er zal dan een broodje voor u klaarstaan. De voorlichtingsavond begint om 18.30 uur en eindigt om 20.00 uur. Naast informatie over de opleiding krijgt u alle gelegenheid om vragen te stellen aan de hoofdopleiders, de coördinator opleidingen en oud-cursisten van de opleiding.

Voor wie

Gedragswetenschappers (psychologen en (ortho)pedagogen) die op het snijvlak van zorg en onderwijs werkzaam zijn, en die zich na hun postmaster opleiding Schoolpsycholoog willen laten registreren bij het NIP (Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP) of bij het Kwaliteitsregister Jeugd (Kinder- en Jeugdpsycholoog SKJ of Postmaster orthopedagoog SKJ).

Meer informatie over de postmaster opleiding Schoolpsycholoog, vindt u op onze website.

Aanmelden

U kunt zich voor deze avond aanmelden tot en met maandag 3 april 2017 bij Elisa Matse: elisamatse@rino.nl. In verband met de catering horen wij graag of u  een broodje mee eet of niet.

 

Tot donderdag 6 april!

 

Het opleidingsteam postmaster opleiding Schoolpsycholoog

Manifest Ouderenzorg resulteert in 100 miljoen voor kwaliteitsverbetering

20 Jan 2017

Staatssecretaris Van Rijn wil, in reactie op het manifest van Hugo Borst, 100 miljoen extra uittrekken voor personeel in de ouderenzorg.

Dat is een positieve ontwikkeling, want daarmee zullen meer ouderen kwalitatief goede zorg krijgen.

Ook de inzet van deskundige psychologen leidt, zoals we weten, tot kwaliteitsverbetering van de zorg voor ouderen.

Tijdige psychologische interventies leiden aantoonbaar tot vermindering van klachten, gezondheidsproblemen en medicalisering. Plaatsing in een verpleeg- of verzorgingshuis kan soms voorkomen of uitgesteld worden.

Sinds 10 jaar worden bij de RINO Amsterdam psychologen opgeleid tot GZ-psycholoog Ouderen. En sinds 5 jaar kunnen reeds geregistreerde GZ-psychologen de profielopleiding Ouderenpsycholoog volgen. Dat zijn bij elkaar ruim 500 ouderenpsychologen, die effectieve psychologische hulp bieden aan kwetsbare ouderen.

Dat jubileum vieren we met een congres in het KIT in Amsterdam, op donderdag 2 februari a.s.

Alle actuele thema’s rond ouderenpsychologie komen daar aan bod. Paul Schnabel is één van de key note sprekers.

Meer informatie over het congres? www.gz-ouderen2017.nl

 

Deze week in het nieuws: “GGZ-behandelaren herkennen patiënten met een lager IQ slecht”

11 Jan 2017

RINO docenten Jannelien Wieland en Erica Aldenkamp uiten hun zorgen over de GGZ zorg voor patiënten met een laag IQ in de GGZ. Wilt u meer weten over deze groep patiënten? De RINO Amsterdam heeft een speciale leerroute ‘Beperkt begrepen: een laag IQ in de GGZ” ontwikkeld in samenwerking met Poli+. Alle modulen zijn ook apart als nascholing te volgen. Meer informatie.

Artikelen:

NOS

Trouw

Bereikbaarheid RINO Amsterdam

21 Okt 2016

Vanwege het opknappen van het Leidseplein en omgeving, is de RINO in de week van 31 oktober lastiger bereikbaar met het openbaar vervoer.

Houd hierom rekening met extra reistijd! Voor de actuele reisinformatie kunt u het beste kijken op www.gvb.nl.

Opleiding Schoolpsycholoog start 2017

14 Sep 2016

U kunt zich nog aanmelden voor de opleiding Schoolpsycholoog. De deadline is 1 oktober 2016. Mocht u zich later willen aanmelden, neem dan contact op met drs. Ineke Hol.

Symposium Suïcidaal Gedrag bij Jongeren - donderdag, 15 december

24 Aug 2016

Ter gelegenheid van het verschijnen van het boek: ‘Suïcidaal gedrag bij jongeren – een individuele & gezins-benadering’, organiseert de RINO Amsterdam i.s.m. Boom uitgevers het symposium Suïcidaal gedrag bij Jongeren.

Tijdens deze dag worden er workshops en lezingen verzorgd door de auteurs waarin verschillende aspecten van suïcide worden belicht. Alle deelnemers ontvangen het boek ‘Suïcidaal gedrag bij jongeren – een individuele & gezins-benadering’. Aan het einde van het programma is er gelegenheid voor een drankje met de auteurs. Tijdens het symposium heeft u de unieke gelegenheid alle drie de auteurs te ontmoeten.

Auteurs:

Jan Meerdinkveldboom is jeugdpsychiater, psychotherapeut en systeemtherapeut.
Ineke Rood is psychotherapeut, systeemtherapeut en opleider van de NVRG.
Ad Kerkhof is hoogleraar klinische psychologie, psychopathologie en suïcidepreventie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
 
Meer informatie & inschrijven: www.rino.nl/991

ZonderZorg zoekt een nieuwe collega!

27 Mei 2016

ZonderZorg zoekt een nieuwe collega!

administratief medewerker (m/v) - 24 uur per week

 

Wie zijn wij?

ZonderZorg ondersteunt stichtingen en verenigingen in de (geestelijke) gezondheidszorg en aangrenzende terreinen. Wij leveren verschillende administratieve en organisatorische diensten, van ledenadministratie tot het beheren van een beroepsregister en het organiseren van congressen. Onze missie is bestuursleden werk uit handen te nemen, zodat zij zich kunnen richten op inhoudelijke taken en een optimale dienstverlening kunnen bieden aan de leden.

 

ZonderZorg is een afdeling van RINO Amsterdam. De RINO organiseert nascholingscursussen en postacademische beroepsopleidingen voor hulpverleners in de GGZ en aangrenzende terreinen. De RINO is een not-for-profit organisatie met 50 medewerkers in dienst. Het jonge team van ZonderZorg bestaat op dit moment uit 5 enthousiaste medewerkers.

 

Jouw rol binnen ZonderZorg

Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van alle administratieve en organisatorische diensten voor meerdere (beroeps)verenigingen. Je verzorgt zelfstandig de ledenadministratie, houdt websites bij, organiseert congressen en bent betrokken bij het opzetten en onderhouden van meerdere beroepsregisters. Daarnaast help je mee aan het verbeteren van de interne bedrijfsprocessen.

 

Zoeken we jou?

ZonderZorg is servicegericht en flexibel. Dat verwachten we ook van jou. Je bent gewend zorgvuldig te werken en werkt graag met internet. Daarnaast ben je jong van geest, dynamisch en een top collega met een zelfstandige en proactieve werkhouding. Je ziet knelpunten en kansen en kunt hierbij de juiste communicatie inzetten. Je acteert als een spin in het web, pakt ad-hoc zaken direct op en bewaart tegelijkertijd de rust. Verder…

  • heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring
  • heb je een meer dan gemiddelde kennis van Office
  • heb je een positieve en open persoonlijkheid
  • heb je oog voor detail en kwaliteit

 

Dit is wat wij jou te bieden hebben

Een afwisselende functie waar je zelf je stempel op kunt drukken. Een plezierige werksfeer in een dynamische organisatie met een informele & collegiale werksfeer. Verder krijg je…

  • je werkplek in het hartje van Amsterdam
  • een salaris volgens de cao-GGZ FWG 40
  • een aanstelling voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging

 

Reageren?

Dat kan tot maandag 13 juni 2016. Je kunt je sollicitatie sturen aan RINO Amsterdam, t.a.v. Annemarie Streur-van der Linden (P&O), Leidseplein 5, 1017 PR in Amsterdam of mailen aan annemariestreur@rino.nl.

Listening Post 2016 - 9 april, RINO Amsterdam

16 Maa 2016

Op 9 april vindt de Listening Post editie 2016 plaats bij de RINO Amsterdam. Het thema dit jaar is: Wat betekent burgerschap voor mij? Wilt u aanwezig zijn? Meldt u dan nu aan via www.rino.nl/307. Er zijn nog plekken beschikbaar.

Hoe ervaren wij de wereld waarin we leven, wat doen recente en eerdere gebeurtenissen met ons als burger en hoe houdt dit ons bezig? Wat doen wij eigenlijk zelf met de wereld?' 
Deze vragen staan centraal in de 'Listening Post' die dit jaar plaats vindt op zaterdag 9 april bij Opleidingsinstituut RINO aan het Leidseplein 5 in Amsterdam.  Een Listening Post is een unieke leervorm om individueel en in groepen te reflecteren op vraagstukken die jou en andere mensen bezighouden.

De Listening Post wordt georganiseerd door RINO Noord-Holland, USBO en EC O&P van het ministerie van BZK. 

In memoriam Deedee van Waegeningh (1 maart 1971 - 26 december 2015)

25 Feb 2016

In memoriam Deedee van Waegeningh

1 maart 1971 - 26 december 2015

door Jan Bernard

 

De RINO Amsterdam heeft een geweldige docente verloren!
Deedee wist moeiteloos de aandacht van cursisten vast te houden en hen te enthousiasmeren. Ze koppelde humor aan kunde en ging voorop in de rollenspelen.

Deedee, dat deed je ook in de talloze agressieregulatie trainingen, die jij en ik samen bij de Waag Amsterdam geven hebben.

De tweede druk van ons zelfhulp boek “Over de Rooie” Omgaan met woede en agressie is eigenlijk volledig  door jou geredigeerd.

Tot ver over de grenzen (Curaçao) wist je de mensen van hun impulsief gedrag af te houden.

Je was de meest kundige en humorvolle collega waar ik ooit mee gewerkt heb. Ik zal je altijd laten voortleven in mijn cursussen, door de talloze anekdotes de revue te laten passeren, die jouw tomeloze betrokkenheid weergaven.

Helaas, je optimisme heeft de strijd tegen de kanker niet gewonnen.

Ik zal je (en ik denk de RINO ook) nooit vergeten!

Jan Bernard

Contact