Mindfulness als vak op school

18 mei 2017

Mindfulness in het onderwijs zorgt voor minder stress bij docenten en leerlingen. Steeds vaker krijgen leerlingen op school mindfulness als vak, net als rekenen en taal. Misschien niet elke week, maar het heeft effect. Ze leren hoe ze met gerichte aandacht hun doel beter bereiken. Hoe ze zich beter kunnen concentreren op een taak. Maar ook hoe ze in de omgang met medeleerlingen ervoor zorgen dat hun boosheid of frustratie hen niet in de weg zit. Ze leren wat compassie is en zijn aardiger voor elkaar. In De Wereld Draait Door vertelde David van Reybrouck over zijn boek: 'Vrede kun je leren'.

Meer weten over mindfulness?
Staat u als leerkracht voor de klas. Of bent u als psycholoog, orthopedagoog of intern begeleider verbonden aan een school? Zou u meer willen weten over mindfulness? Om daarna met die kennis aan de slag te gaan op school? In de 2-daagse workshop Mindfulness in het onderwijs: stressreductie voor docenten en leerlingen leert u hoe aandacht werkt. De basishouding en het vergroten van mentale veerkracht. De workshop start weer in september.

Workshop volgen?
Bekijk de beschrijving van de workshop. Tegelijkertijd met al uw collega's de worskhop volgen? Dat kan ook, RINO amsterdam verzorgt ook incompany trainingen, bij u op school of op een andere locatie.


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter