Het volledige aanbod in één oogopslag

Op zoek naar BIG-opleidingen?

De RINO biedt BIG-opleidingen aan tot GZ-psycholoog, klinisch psycholoog en psychotherapeut. Meer informatie

Resultaten 1-9 van de 9

E-Health voor de POH GGZ

979.17.01
2 accreditaties

Na afloop van de workshop zijn de deelnemers: op de hoogte van de verschillende behandelmodules en zijn zij in staat hier adequaat mee om te gaan; in staat te beoordelen bij welke clienten, en met welke klachten, internettherapie met succes kan worden ingezet, al dan niet in combinatie met hun eigen...

Alles weten over Passend Onderwijs

154.17.02
4 accreditaties

Via de invoering van de wet op de zorgplicht per 2014 probeert het Ministerie te bereiken dat kinderen en jongeren met beperkingen zoveel als mogelijk thuisnabij onderwijs krijgen in het reguliere onderwijs. Vanuit die visie is Passend Onderwijs dan ook geen bezuinigingsoperatie.

CGT bij clienten met een negatief zelfbeeld

460.17.01
7 accreditaties

Bij de behandeling van veel As-I en As-II stoornissen is het verstevigen van het zelfbeeld een nuttige aanvulling.

NieuwTrauma Focused Cognitive Behavioral Therapy (TF-CBT)

036.17.01
5 accreditaties

Trauma Focused Cognitive Behavioral Therapy (TF-CBT) is een geprotocolleerd behandelprogramma ontwikkeld door Cohen, Mannarino en Deblinger in 2006. Het is op basis van o.a. een Nederlandse RCT gekwalificeerd als bewezen effectief voor de behandeling van PTSS.

DSM-5 bij kinderen en jeugdigen

528.17.01
5 accreditaties

Na afloop van deze cursus hebben de deelnemers de vaardigheid om een beschrijvende diagnose bij kinderen en jongeren op een logische en passende wijze om te zetten in een classificatie volgens de DSM-5 systematiek.

Gedragstherapie en cognitieve therapie: inleiding

438.17.01
9 accreditaties

Centraal in de cursus staat de systematische, op leertheorie gefundeerde, analyse van klachten en probleemgedrag en het ontwerpen van daarop aansluitende behandelplannen.

NieuwKom maar op - ik ben Top! No Prob, ik kom voor mezelf op!

845.17.02
2 accreditaties

In 2010 verscheen het stappenplan ‘Kortdurende psychologische interventies voor de eerste lijn’ bij kinderen en jongeren (Debruyne et al, 2010). Dit model is generalistisch en richt zich op psychische problemen bij kinderen en jongeren.

Autonomiegerichte behandeling bij angst en depressie

497.17.02
3 accreditaties

Na afloop van de workshop zijn de deelnemers op de hoogte van de recente wetenschappelijke evidentie voor de relaties van autonomiegehechtheid met allerlei typen psychische stoornissen, met name angst en depressie.

Gedragstherapie en cognitieve therapie: inleiding

438.17.02
9 accreditaties

Centraal in de cursus staat de systematische, op leertheorie gefundeerde, analyse van klachten en probleemgedrag en het ontwerpen van daarop aansluitende behandelplannen.
Contact