Het volledige aanbod in één oogopslag

Op zoek naar BIG-opleidingen?

De RINO biedt BIG-opleidingen aan tot GZ-psycholoog, klinisch psycholoog en psychotherapeut. Meer informatie

Resultaten 1-10 van de 168

Van Nul-tot-Vijf

295.15.01

Dit is een brede opleiding op het gebied van de Infant Mental Health, die aansluit bij actuele internationale ontwikkelingen.

Pesso-therapie

473.17.01
5 accreditaties

Pesso-therapie is geschikt voor alle indicaties waar inzichtgevende psychotherapie is aangewezen, waarbij het lichaam en de ervaring als aangrijpingspunt een voorkeur heeft boven praten alleen.

Gedragstherapie en cognitieve therapie: inleiding

421.17.01
8 accreditaties

In deze praktische cursus gedragstherapie krijgen de deelnemers basale kennis en vaardigheden aangereikt met betrekking tot de toepassing van gedragstherapeutische theorie, functionele analyse en behandelplan.

Schemagerichte en cognitieve therapie

427.17.01
5 accreditaties

Een belangrijke nieuwe ontwikkeling in de psychotherapie is het toepassen van Cognitieve Therapie en Schemagerichte Therapie (J.E. Young) bij de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen.

Tekenanalyse 1

352.17.01

Deze leergang is bedoeld voor psychologen, pedagogen, psychiaters en beeldend therapeuten die werken met volwassenen en kinderen met grensoverschrijdingen en trauma's.

Interpersoonlijke psychotherapie (IPT) bij depressie

475.17.01
3 accreditaties

Interpersoonlijke psychotherapie is als behandeling van eerste voorkeur opgenomen in de multidisciplinaire richtlijnen voor de behandeling van stemmingsstoornissen.

Transculturele behandelaspecten

011.17.01
4 accreditaties

Transculturele gevoeligheid: kennis over verschillende culturen en de 'condition migrante'.

Werkstress, burnout en overspanning

055.17.01
9 accreditaties

In deze cursus staat het diagnostisch onderscheid en de kortdurende resultaatgerichte aanpak van burnout en overspanning centraal.

Sensorische informatieverwerking bij kinderen

235.17.01
9 accreditaties

Een introductie in achtergronden, diagnostiek en behandeling.

MGV als behandeltechniek

388.17.01
1 accreditatie

Na de training ben je bekend met de conceptuele uitgangspunten en attitude van MGV; ben je kundig in de basisvaardigheden van MGV: : open vragen, reflectief luisteren, bevestigen, samenvatten en het geven van informatie en advies; kun je veranderdoelen identificeren; kun je informatie en advies geven in...
Contact